Az OCÖ-t vizsgáltatná a Lungo Drom

2010. június 27. 21:50

Nyomatékkal kéri az illetékes kormányzati szervezetet a Lungo Drom elnöksége az Országos Cigány Önkormányzat gazdasági és pénzügyeinek részletes vizsgálatára.

2010. június 27. 21:50
Az Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöksége kéri, hogy a vizsgálattal akadályozzák meg a további pénzszórást és károkozást; egyúttal az ügyészséghez fordul mielőbbi részletes feltáró vizsgálatot kérve. A Lungo Drom egyhangú határozattal ítélte el a törvénysértő módon összehívott és lebonyolított országos cigány önkormányzati közgyűléseket.
 
„Felháborító, hogy Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke még mindig szórhatja az állampolgárok pénzét, akkor, amikor a közelmúlt árvízi tragédiái miatt nagyon sok szegény ember - köztük rengeteg cigány család - került egzisztenciális veszélyeztetett helyzetbe. Ilyen körülmények mellett elképesztő arcátlanság az, hogy a három rendkívüli közgyűlésen a balatoni üdülővel kapcsolatos programokat tárgyalták anélkül, hogy ehhez már joguk lenne” - írják a Farkas Flórián elnök által aláírt közleményben.
 

Kiemelik: „A rendkívüli közgyűléseken több mint 100 millió forintot osztott ki az elnök, se a forrást nem lehetett megismerni, de azt sem tudjuk, hogy milyen céllal történt ez a pénzosztás”. A Lungo Drom elnöksége örül Balog Zoltán kinevezésének a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár posztjára, akinek kiemelt feladata lesz a cigányság felzárkóztatásának elősegítése. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo01
2010. június 28. 09:47
Ez hatalmas... http://www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc&feature=player_embedded Itt Lakatos Úr megmondja a frankót!
Django
2010. június 27. 22:32
Lungo Drom se különb.
trudi
2010. június 27. 21:59
Nem volt ott semmi baj,ha kell ezren tanúsítják. Ha kell senki nem emlékszik semmire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!