Új Gárdát akar a Jobbik

2010. május 28. 09:39

A párt törvényjavaslatot kíván benyújtani. Az indítvány egy olyan szervezet létrehozását szorgalmazná, amely polgár-és katasztrófavédelmi feladatokat látna el, háborúban pedig a honvédség munkáját segítené.

2010. május 28. 09:39
A Jobbik programjában ez áll: „Államilag felállítunk egy tartalékos erőt, a Magyar Nemzeti Gárdát, amely alkalmas a hadsereg folyamatos támogatására és az utánpótlás biztosítására, valamint a hátország fontos objektumainak védelmére.” Az új szervezetben számítanának a feloszlatott Magyar Gárda tagjaira, közülük azonban lehetséges, hogy más civil szervezetekhez csatlakoznának (lásd Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület).
 

Kérdéses még, hogy mikor alakulhatna meg a szervezet, azonban lehetséges időpont a trianoni évforduló (június 4). A Magyar Nemzeti Gárda a párt hivatalos verziója sezrint nem kíván intézményes alternatívája lenni a Magyar Gárdának.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machiavelli
2010. május 28. 13:45
Valóban szükség lenne egy nemzeti gárdára, de úgy, mint Svájcban vagy USA-ban! Ki kell alakítani a megfelelő területvédelmi erőket, melyek ismerik a környezetüket és motiváltak a megvédésében. Nem szabad ezt senkitől sem megtagadni, erre mindenkinek joga van, az "állami erőszakmonopóliumozók" meg szégyelljék magukatés gondolkodjanak már el azon, hogy kik is adták a kezébe a közös célokért létrehozott államnak az erőszak korlátozott gyakorlására a hatalmat és kik is korlátozhatják azt tovább!!! Igenis, akár fegyverrel is meg akarom védeni a családom, magamat, illetve vagyontárgyaimat az ezekre pályázó bűnözőktől és ellenséges katonáktól és engem ebben ne korlátozzon az általami is létrehozott Állam! Ha elég sokan leszünk így, akkor ez megváltozhat, csak ehhez öntudatos polgárok és nem gyáva, beszari cselédek kellenek!
nyg
2010. május 28. 13:38
Semmi szükség semmilyen pártmiliciára.
Karpo
2010. május 28. 12:59
A gárda ötlete "csak" azért romlott meg, mert a nyilas-hungarista szemantikát súrolva próbálták egyszerre összerántani a náciasulni hajlandókat, provokálni a véleményformálókat, felkelteni a média figyelmét. Valljuk be: sikerült nekik, még akkor is, ha elkaszálták őket a bíróságon. Egyébként nincsen bajom azzal, ha a szélsőséges elemek egy ellenőrizhető társadalmi szervezet keretein belül "domesztikálódnak" és tesznek a közjó érdekében. A gárdánál sokkal jobban keménykedett az úgynevezett Betyársereg. http://betyarsereg.hu/kik-vagyunk
Szenzor
2010. május 28. 11:57
Az irány már jó, de még mindig nem korrekt! Máj. 19-én hasonlóra jutottam magam is, látva az árvizet: http://malacnews.freeblog.hu/archives/2010/05/27/Europai_egyesult_allatok/ Vona elképzelése számomra egy kicsit militánsabb, mint amit én jónak tartanék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!