Szerbia a kettős állampolgárság mellett

2010. május 27. 16:16

Szerbia kedvezően reagált, és nincs kifogása a kettős állampolgárság ellen. Pásztor Bálint, a szerb parlament képviselője a Dnevnik című napilapnak azt mondta a magyar törvényről, hogy az mindenképpen pozitív.

2010. május 27. 16:16

Pásztor Bálint szerint a kettős állampolgárságnak jelképes értéke van, elsősorban azért, mert erősíti a határokon túl élő magyarok nemzeti tudatát és az anyaországhoz tartozását.

A Vajdasági Magyar Szövetség tisztviselője a választójogról szólva megjegyezte, hogy egy ország sorsáról csak azok a polgárok dönthetnek, akik ott élnek. Az viszont, hogy Belgrád nem ellenzi a kettős állampolgárságról szóló magyar törvényt, a vajdasági magyarokat megkerülhetetlen politikai tényezővé teszi Szerbiában.

A belgrádi székhelyű civil szervezet, a Polgári Fejlesztési központ közleményben szólította fel a nemzeti kisebbségeket, hogy éljenek a kettős állampolgárság jogával és lehetőségével. Ez ugyanis uniós állampolgárságot is jelent, amely megkönnyítheti a csatlakozást és felzárkózást.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
emj195
2010. május 28. 10:47
SZÓKITALÁLÓ JÁTÉK: Délvidéki (vajdasági) települések --> http://eroszakmentes.hu/akasztofa/delvidek.php
kalandféreg
2010. május 27. 16:31
Jó látni, hogy ott, ahol nemrég még rendszeresek voltak a magyar verések, ilyen látványosan normalizálódik a helyzet!
Gery B.
2010. május 27. 16:30
Köszönjük szépen Szerbia! :)
drienovác
2010. május 27. 16:23
helyes, akartam kezdeni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!