Kezdődik a nagy vitahét

2010. május 24. 09:52

Kedden kezdődik a kormányprogram vitája az Országgyűlésben, a parlament háromnapos ülésének első napján. A Nemzeti Együttműködés Programja című dokumentumról és Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt megválasztásáról várhatóan szombaton szavaznak a képviselők, a hétvégén már új kabinet irányíthatja Magyarországot.

2010. május 24. 09:52
Kedden Orbán Viktor felszólalása nyitja meg a kormányprogram tízórásra tervezett vitáját, majd a frakciók vezérszónokai kapnak szót. Szerdán a megbeszélés hét és fél órában képviselői felszólalásokkal fog folytatódni: ekkor az EP-képviselők is szót kapnak. A kormányprogram mellett jövő héten dönthetnek az Orbán Viktor, Kövér László, Németh Zsolt, Kósa Lajos és Semjén Zsolt által benyújtott, a magyar állampolgárságról szóló törvény módosításáról is. A programról Orbán Viktor zárszava után voksol az Országgyűlés.
 
Ennek formája országgyűlési határozati javaslat, melynek elfogadásához és a miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint felének, azaz 194 képviselő szavazata szükséges. Szombat délután - miután a héten a parlamenti bizottságok is meghallgatják őket - letehetik az esküt a miniszterek is. Szijjártó Péter az összesen 85 oldalas dokumentumban szereplő konkrét intézkedések között említette az adócsökkentést, az adórendszer egyszerűsítését, a munkahelyteremtést, a szociális biztonság helyreállítását, valamint az otthonteremtés, illetve a fiatalok támogatását. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyuszika
2010. május 24. 18:33
10 órásra tervezett vita. Hogy bírják ki egy seggel.
red label
2010. május 24. 17:35
Nem lesz jobb, csak más lesz!!! Ez lényeg!!!
Szenzor
2010. május 24. 10:39
Érdekességképpen a kormányprogramról: http://malacnews.freeblog.hu/archives/2010/05/23/A_kormanyprogram_szofelhoje/
miloka
2010. május 24. 10:08
Szinte borítékolni lehet, hogy mely párt mit fog mondani a programról!Sőt a szavazást is! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!