A rendőr vallott: válogatás nélkül lőttek

2010. május 12. 14:06

Beismerő vallomást tett V. Csaba, a tömegoszlatásban puskával részt vett volt rebiszes. Nem foglalkoztak azzal, hogy ki jött a Fidesz békés nagygyűléséről, ki volt rendbontó, válogatás nélkül lőttek.

2010. május 12. 14:06

Beszélt a bíróságon a Rendészeti Biztonsági Szolgálat egy tagja, beismerő vallomásában elmondta válogatás nélkül lőttek gumilövedékeikkel a Fidesz békés tömeggyűléséről hazaindulókra és a rendbontókra egyaránt. A puska használatára vélhetően az alosztály parancsnoka adott engedélyt, azonban ő eddig elkerülte a vádat. „Nincs rajta mit szépíteni, egyszerűen kitereltük az embereket a Blaha sörözőből, és megvertük” - mondta még a volt tömegoszlató.

A rendőrségnél korábban nem rendszeresített gumilövedékeket előzetes vizsgálat nélkül vetették be a 2006-os események idején; ma igazságügyi fegyverszakértői szakvélemény alapján tudhatjuk, ezzel a típusú gumilövedékkel csak úgy lehet pontosan lőni, ha a célzó életveszélyes sérülést kockáztató közelségben van célpontjához.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. május 13. 12:40
Most elkezdik bevallani azt ami a felvételeken eddig is jól látszott..
drienovác
2010. május 12. 16:21
na, csak megtaláltam: 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről "20. § (1) A rendőrt az intézkedés során az egyenruhája és az azonosító jelvénye vagy a szolgálati igazolványa igazolja. (3) A rendőr az intézkedés befejezése után az intézkedés alá vont személy kérésére köteles az azonosító jelvényének számát közölni vagy szolgálati igazolványát felmutatni, a nevét és a szolgálati helyét megjelölni." ettől alacsonyabb jogszabály nem térhet el, az orfk rendelet ennek nem mond ellent teljesen, hiszen "adott szolgálati feladat"-ról beszél, ami nem feltétlenül jelent intézkedést az állampolgár ellen, amire az azonosíthatósági kritérium kifejezetten vonatkozik ergo gyakorlóban a rendőr különben sem intézkedhet, mert az "egyenruhája és a jelvénye, vagy a szolgálati igazolványa" igazolja intézkedés közben, a gyakorló egyenruha nem a "rendes", szolgálati egyenruha na mostan találja ki az állampolgár, hogy milyen a rendőrség gyakorló egyenruhája? egyébként többek szerint valószínűleg nem csak rendőrök vettek részt az "eseményekben", hanem egyéb "segéderők" is ha viszont mindenféle sisakos figurák, minden azonosító nélkül csak úgy nekirontottak embereknek, vagy ha nem is tettek semmit, csak ott voltak és nem volt rajtuk azonosító, vagy nem voltak hajlandóak igazolni magukat, eleve törvénysértést követtek el és ha egy ilyen megtámad, és védem magam, nem követhettem el a hatósággal szemben ierőszakot sem, merthogy nem mint hatóság léptek fel, eltértek a törvénytől egytől egyig ki kéne rúgni őket, a vezetőikkel együtt az a minimum, hogy szervezeten belül megfenyítik őket,
miloka
2010. május 12. 16:05
Megtört az elhallgatás jege!! Reméljük dominó-hatást vált ki!!!
Karpo
2010. május 12. 15:48
A felelősöket példátlan szigorral kell megbüntetni. Állományból ki, minimálnyugdíj, letöltendő, közügyektől örökre... Meg a cselédmédia is mehet a francba, hogy még akkor is csőcselékezett, amikor teljesen világos volt, hogy a rendőrök már a 'babakocsikba is' fújják könnygázt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!