Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„Pocsék, hogy elmentél”

2010. április 15. 10:42

Eltemették Daróczi Dávidot, a volt kormányszóvivő gyászszertartásán Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott.

2010. április 15. 10:42

Eltemették Daróczi Dávidot, a volt kormányszóvivőt. A pap után a Miatyánk következett cigány és magyar nyelven, majd Gyurcsány Ferenc szólalt fel. A volt kormányfő felidézte, hogy Daróczi sokat hezitált, hogy elfogadja-e a kormányszóvivői posztot, ám végül igent mondott. Mikor rákérdeztek, hogy miért azt felelte: mert szeretem a hazámat.

Finom ember voltál. Hú de utálom, hogy azt kell mondanom, hogy voltál - mondta a volt kormányfő, aki szerint Daróczi nem adta fel: aki ezt hiszi, az próbáljon eljutni a csepeli cigánydombról a köztársaság parlamentjének díszes szobájáig, tartani nemzetében a lelket. Gyurcsány szerint Daróczi ennek az iszonyatos útnak nem bírta a terhét. A volt kormányfő Daróczit a költöző madárhoz hasonlította, aki megy, míg tud, és ha nem bírja, hát ott vége lesz.

Gyurcsány elmondta azt is, voltak terveik arra nézve, hogy újrakezdik a munkát, és Daróczi akkor azt mondta: ő is vele tartana, mire Gyurcsány azt felelte: hiányozna is.
Áldjon meg az ég, már most is hiányzol - mondta. El kell köszönnünk, Joci. Pocsék, hogy elmentél, lett volna még dolgunk. Barátokkal, a kedvessel, a családdal (...) Várjál ránk, majd egyszer menni fogunk, ég áldjon - búcsúzott Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő után cigányzenekar játszotta el a Himnuszt, majd elszállították a koporsót.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. április 15. 15:39
Én már-már sajnáltam az elhúnytat, ilyen kínos gyász beszéd miatt. Erre emlékeztett. http://www.youtube.com/watch?v=0ay23coqpQg
Ultima Ratio
2010. április 15. 13:33
Valamiért kurvára nem értem, hogy miért kéne drámáznom ezen az eseten. Naponta halnak meg emberek, ezek itt meg a nemzet halálát csinálják belőle. Menjenek már a picsába.
tevevanegypupu
2010. április 15. 12:30
Hulyen fejezte ki magat szokas szerint, de ezt veletlenul lattam: tenyleg meghatodott, szomoru volt es most oszintek voltak a konnyei.
Steppenwolf
2010. április 15. 12:05
Csodálkoztam volna, ha ez a beteges szereplési vágyban szenvedő ripacs csak pár órára leveti ezt az álszent, mesterkélt, idegesítő modoros manírt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!