Mi lesz az MDF-fel?

2010. április 14. 12:02

Nem tudni, ki fogja tovább vezetni az MDF-et Dávid Ibolya lemondása után. Herényi egyelőre alelnök marad, de akár Fidesz-szatellitté is válhat a párt a Hírszerző szerint.

2010. április 14. 12:02

Vezetés nélkül maradt az első szabad választás valaha nagy nyertese. A Magyar Demokrata Fórum mára szervezetileg és tartalmilag is kiürült, a 2,6 százalékos vasárnapi bukta akár végleg megpecsételheti a sorsát. Dávid Ibolya és Kerék-Bárczy lemondott, Karsai Péter elnökségi tag szerint még a héten összeülhet az elnökség, hogy értékelje a választási eredményeket. A pártot egyelőre Herényi Károly alelnök vezeti, aki nem mondott le. A Hírszerző szerint a vasárnap esti elnökségi ülésen éles vita volt arról, lemondjon-e a teljes elnökség - azt az információt azonban határozottan cáfolták, hogy Dávid Ibolya magának a pártnak a feloszlatására is javaslatot tett volna.

Kajdi József szakpolitikai kabinetvezető, az Antall-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal vezetője szerint akár sok volt távozó vagy menesztett politikus is visszatérhet a pártba, hogy visszavegyék a hatalmat. Kajdi el tudja képzelni, hogy többen a legszívesebben ismét olyan lakiteleki, harmadikutas irányba vinnék az MDF-et, amellyel gyakorlatilag a Fideszbe olvasztanák a pártot. Kajdi József az egyik legkomolyabb csalódásnak az SZDSZ-szel történt együttműködést nevezte, a párt ugyanis nem hozta a fővárosi liberális szavazókat, akik ellenben nagy számban az "ökoszocialista" LMP-t juttatták be a törvényhozásba.

Az Index információi szerint megszűnt a Magyar Konzervatív Intézet (MAKI). az MDF választási bukását meg sem várva eresztették szélnek a Fórum tanácsadói csapatát. A Magyar Konzervatív Intézet (MAKI) kutatói a múlt héten, már a szavazás első fordulója előtt megkapták felmondásukat. A MAKI tavaly jött létre azután, hogy a Political Capital bejelentette, leépíti a kampánytanácsadói tevékenységét Magyarországon, és csak politikai elemzéssel, kockázat-előrejelzéssel, településmarketinggel kíván foglalkozni. Ekkor szüntették be hivatalosan az MDF-fel évek óta fennálló szerződéses viszonyt is, és a párttal foglalkozó alkalmazottakat áttették egy másik cégbe, a MAKI-ba.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. április 15. 06:41
a MAKI kipusztult? mit szólnak az állatvédők?
force
2010. április 14. 19:33
Na ki, a Retkes nevű, ki más?!
röviden
2010. április 14. 15:56
Vége a dalnak. Nemcsak hogy süllyesztőbe kerülnek, de még szégyellhetik is magukat, hogy egy hiú perszóna és elvtelen , hatalomvágyó csicskása miatt még a bukásuk sem katartikus, inkább csak szánalmas.
Öreg
2010. április 14. 15:49
Tagság nélkül nincs párt. Az MDF egyik fele- a későbbi -Szabó Iván féle- csoportja a rettenetes tagság miatt lépett ki uj pártba. Később visszasomfordáltak és közremüködtek Dávid Ibolyának a régi MDF alapitók eltávolitásában. Ujra a párt csak akkor létezhet, ha alulról épitkezik, de akik alul lennének, azok már régen FIDESZ szimpatizánsok lettek. Nincs a palettán szabad hely!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!