Itt a második Kenedi-bizottság

2010. április 05. 15:06

Felügyelő civil bizottságot állít föl a kormány a Nemzetbiztonsági Hivatalnál őrzött mágnesszalagokon található információk hiánytalan feldolgozására, minősítésük felülvizsgálatára, valamint a minősítés alól feloldott anyagok levéltárba adására.

2010. április 05. 15:06
Az MTI információi szerint Bajnai Gordon kedden fogja felkérni Kenedi János történészt az NBH mágnesszalagainak ügyével foglalkozó felügyelő civil bizottság élére. Az érdemi munka megkezdésétől sázmítva egy éve lesz a bizottságnak, illetve az NBH-nak arra, hogy a hálózati nyilvántartást levéltárba adják. A határidő letelte után csak olyan adatok maradhatnak a nemzetbiztonsági szolgálatoknál, amelyek Magyarország biztonságának védelméhez most is elengedhetetlenül szükségesek.

A mostani felülvizsgálat során a bizottsági tagok betekinthetnek majd az érintett iratokba, és javaslatot tehetnek a nyilvántartásban található adatok minősítésének felülvizsgálatára, mindezt azonban az ő nemzetbiztonsági átvilágításuk fogja megelőzni. Az IT-szakemberek 2010 elejére készültek el a 18 mágnesszalagon megtalálható adatok digitalizálásával. A mágnesszalagokon található hálózati nyilvántartás több tízezer hálózati személy nevét, fedőnevét, azonosító adatait és beszervezési dossziéjának számát, valamint egy, a számítógépes nyilvántartás során alkalmazott kódszámát tartalmazza.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandabula
2010. április 17. 14:24
Érdekes, hogy legutóbbi bejegyzésemre senki nem reagált. Pedig a kiszivárogtatók hasonló ügynökök. A magánkézben lévő listák ráadásul nem is ellenőrizhetőek. Nincs az a Bizottság, amelyik nyilvánosságra tudná hozni. Csak visszaélésre alkalmasak.
Kandabula
2010. április 06. 19:35
Engem a magánkézben lévő "kockás füzetek", meg a kiszivárogtatók jobban érdekelnének...
states
2010. április 06. 06:59
Ezt már nem is értem, egy kormány, amelyiknek 5 napja van hátra, a csomagolást felügyelje, hogy lopott holmi ne kerüljön bele, ne az NBH mágnesszalagjait...
balbako_
2010. április 06. 06:14
Kenedi érettségivel bíró ember, történészi ambíciókkal. Talán történészre kéne bízni a dolgot és nem egy pártkáderre. Ugyanakkor 8 éve tölti be hivatalát, az eredmény:nulla. Ráadásul impotens is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!