Gördeszkások tüntettek Győrben

2010. április 17. 17:59

Győrben száznál is több fiatal sportoló demonstrált amiatt, hogy az önkormányzat rendelettel tiltja ki a deszkásokat a történelmi belvárosból május elsejétől.

2010. április 17. 17:59

A Városház téren gyülekező sportolók demonstrációjának oka a belvárosi gördeszkázás betiltása volt. A fiatal tábor egészen a Széchenyi térig vonultak, itt jövő hónaptól már nem űzhetik kedvenc szabadidős tevékenységüket.

A felvonulás során egy, a város vezetőjéhez címzett petíciót is felolvastak, melyben a rendelet módosítását, vagy visszavonását, és egy gördeszkázásra alkalmas park építését kérik. A rendelet abból az okból kifolyólag sem tartják elfogadhatónak, hogy az megtiltja a tisztán közlekedési célú gördeszkahasználatot is - ezzel súlyosan sérül a mozgás szabadságához való alapjog.

A város hivatalos álláspontja szerint a belváros szűk utcái alkalmatlanok a sport űzésére, és a rendelettel a a felújított tereket, utcákat és a műemléképületeket szeretnék megvédeni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lastres
2010. április 18. 01:12
Ez tetszik. Ez az igazi politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!