Bekavarhat a vulkán a választásba

2010. április 19. 19:43

Gondot okozhat a külképviseleteken leadott szavazatok hazaszállításában az izlandi vulkán miatti légtérzár, az ügyben kedden lesz operatív egyeztetés a Külügyminisztériumban.

2010. április 19. 19:43

Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda vezetője szerint „figyelembe kell venni” a külképviseleti szavazás lebonyolításában „az európai légtérben bekövetkezett eseményeket”, azaz a légtérzárat. Virág elmondta: a külképviseleti szavazáshoz szükséges eszközöket ki tudják juttatni (jelentős részük már most is a külképviseleteken van), de a szavazóurnák hazaszállításával lehet gond, ennek megszervezése komoly feladatot jelent.

Hozzátette: a külképviseleti szavazások (különösen a tengerentúliak) lebonyolításáról kedden lesz egyeztetés a Külügyminisztériumban. A külképviseleti szavazatokat tartalmazó urnáknak a szavazás utáni negyedik nap - csütörtök - éjfélig kellene megérkezniük az Országos Választási Központba.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!