Szivárványgazdaságot akar a Jobbik

2010. március 18. 12:42

Elővásárlási jogot adna az államnak a Jobbik. A párt vidékfejlesztési szemléletét a szivárványgazdasággal jelképezte, aminek része a lokális gazdaság, a környezeti, szociális és közösségi értékek, az egyéni érvényesülés.

2010. március 18. 12:42
A Jobbik stratégiai ágazatnak tekinti a magyar mezőgazdaságot, valamint a ráépülő élelmiszer- és feldolgozóipart, és nem tartja véletlennek, hogy az uniós csatlakozás oltárán feláldozták ezt a szektort, mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Heves megyei Gyöngyössolymoson csütörtökön. A Jobbik a magyar föld védelmével összefüggésben hajlandó lenne újratárgyalni az EU-tagságot is. A pártvezető bemutatta be Varga Gézát, a Jobbik mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterjelöltjét, aki úgy fogalmazott: a radikális változtatási szándék a vidékmentő és a mezőgazdasági program minden elemében tetten érhető.

Varga elmondta, a fejéről a talpára állítják a rendszert, és egy vidékfejlesztési keretbe teszik a mezőgazdaságot, elismerve, hogy a vidékfejlesztés legfontosabb eleme - de csak egy eleme - a mezőgazdaság. Alappillérnek nevezte a miniszterjelölt a magyar föld megvédését a külföldi és hazai spekulánsoktól. A földtörvény módosításával az államot tennék az első helyre, hogy elővásárlási jogával éljen, ha vételi vagy eladási szándéknál sandaságot lát. A párt vidékfejlesztési szemléletét a szivárványgazdasággal jelképezte, aminek része a lokális gazdaság, a környezeti, szociális és közösségi értékek, az egyéni érvényesülés.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancs
2010. március 19. 12:49
Annyira pozitívnak állítja be az államot, mintha ő lenne valami tökéletes és szent csősz, aki mindig mindent jól tesz. Persze hogy nem mennének pénzek a párthoz meg a haverokhoz. Ezt egyszerűen nem képes belátni a jobbik!
smalladam
2010. március 18. 16:23
közép-ázsiai testvéreinktől származó licensszel mákot termesztenék.
diotoro10
2010. március 18. 16:15
Ez kiváló ötlet, itt legalább van program.
mefisto
2010. március 18. 14:04
Az elővásárlási jog kifejezetten jó ötlet! Közigazgatási szempontból könnyen megvalósítható, költséghatékony, és nem sérti az áruk szabad mozgásához és az állampolgársági alapú diszkrimináció tilalmához fűződő uniós érdekeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!