Puccs készül az MDF-ben

2010. március 17. 08:59

Ha nem kapnak helyet a listán, elmozdítanák róla Dávid Ibolyát és Somogyi Zoltánt az MDF választmányába delegált helyi vezetők. Csapody Miklós arról beszélt, hogy az SZDSZ-t le kell rúgni.

2010. március 17. 08:59
Az MDF országos választmányába delegált helyi vezetők nem számíthatnak arra, hogy biztos befutó helyet kapnak a párt országos listáján. Ezért többen arra készülnek, hogy Dávid Ibolya, Herényi Károly, Somogyi Zoltán és Debreczeni József elmozdításával szorítanak helyet maguknak. Lázadáshoz közeli helyzet alakult ki az MDF országos választmányának vasárnapi, rendkívüli ülésén.

Az eddig napvilágot látott tervek alapján az MDF-listát Bokros Lajos vezetné, őt követné Dávid Ibolya, Herényi Károly elnökhelyettes, Makay Zsolt választmányi elnök, Somogyi Zoltán kampányfőnök, Debreczeni József és Retkes Attila SZDSZ-elnök. A párton belüli latolgatások szerint ha sikerül is átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt, akkor is legfeljebb az országos lista első hat-hét helye lehet befutó.

A tülekedés viszont nagy: az élmezőnyben helyet követelne magának a párt három alelnöke, négy elnökségi tagja, valamint Csapody Miklós, Pusztay Erzsébet és a soproni Nagy Tamás is. Az elégedetlenkedők tervei között szerepel, hogy ha nem sikerül budapesti listát állítani, akkor az azt követő országos választmányi ülésen – e hét szombaton – megpróbálják kikényszeríteni, hogy Dávid, Herényi, Somogyi és Debreczeni ne szerepelhessen az országos lista biztos befutó helyein. A vasárnapi ülésen egyébként Csapody Miklós arról is beszélt, hogy „az SZDSZ-t le kell rúgni”, valamint cáfolta azt, hogy a Munkáspárt segítené a pártot. Arra a kérdésre, hogy együttműködnek-e az MCF Roma Összefogás párttal, nem kívánt válaszolni.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. március 17. 13:16
"Puccs készül az MDF-ben" Vér a havon... ...ez egy nedves kor: nappal vér folyik, éjjel bor.
Gerencsér
2010. március 17. 11:23
Nem arról volt szó, hogy ezen a héten már lesz párt komment? Most mit írna az MDF erre?
states
2010. március 17. 11:18
Szerintem az igazi izgalmak a választások után várnak a 20 megmaradt MDF-tagra és Ibolyáékra. Feltartóztathatatlanul közelednek ugyanis a nagy székházcsaták és a közelharcok ideje az 1%-os állami támogatásért. Egyesek már látni vélik Ibolyát, amint fent áll a székház ormán és forró szurkot önt az ostromlók nyakába...
miloka
2010. március 17. 10:45
Hát azt a bizonyos szemellenzőt nem akkor kell lekapni, amikor már zuhannak is a szakadékba!! Ez a lépés késő, nagyon késő!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!