Legyőzték a cigányok a gárdát

2010. március 04. 18:03

Rómában 21-3-as győzelmet aratott a magyar cigányválogatott a Svájci Gárda csapata ellen.

2010. március 04. 18:03
A mérkőzést szerda délután fél négykor rendezték Rómában a Campo della Stella Azzura műfüves kispályáján. A mérkőzés kezdőrúgását Dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspök és Balassa János, Magyarország szentszéki nagykövete végezték el. A mérkőzést fölényesen uraló romák első góljait a gárdisták még megpróbálták behozni, de a második félidőre már behozhatatlanná vált az előny.

A mérkőzés ötlete még tavaly novemberben, a Rajkó zenekar vatikáni látogatásakor röppent fel, és a magyar állam szentszéki diplomáciája, illetve a Magyar Katolikus Egyház segítségével sikerült is megrendezni a meccset. Tervbe vették egy budapesti visszavágó megrendezését is.

A romaválogatottat hivatalosan 1995-ben alapították Balassagyarmaton, de már 18 éve edzenek együtt. A csapat mentorai közé tartozott Puskás Ferenc is, aki több mérkőzést vezetett nekik. Meccsmérlegük igen impozáns: a - főként korosztályos nemzeti válogatottak ellen megvívott - 107 meccsükből eddig 105-öt győzelemmel fejeztek be.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. március 05. 16:44
Szegíny svájci gárdistások. Ez is benn van a munkaköri leírásukban? A kat.egyh. meg kampányol a romákok körében? Inkább bírja őket jobb belátásra.
honphibu
2010. március 05. 09:18
Következő mérkőzésük a Colosseumban lesz április 1-én, ahol a régi római szokásokat felelevenítve az oroszlánokkal mérik össze erejüket. Minden jegy elkelt!
picur3ka
2010. március 04. 19:50
Meg egy felos kerdesem is van: lehetne esetleg, hogy a ciganyok a magyar csapatban bizonyitsanak, mint MO-i ciganyok, vagy ez remenytelen? Nekik csak ilyen megrendezett meccseken kell resztvenni, ahol tutira gyoznek, image formalonak?
picur3ka
2010. március 04. 19:48
Istenem, meg a cim. De a pozitiv diszkriminacio es a torzitas megint. A svajci garda nem futballistakbol all, amazokat meg a Puskas treningelte. Ilyen alapon haziasszonnyokkal is mehettek volna egyet. Adtunk megint egy amitast el a vilagba, PC modra. Meg egy pofont a szarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!