Kiakadt Monok polgármestere

2010. március 01. 14:07

Szepessy Zsolt szerint amit ma sok esetben tesznek a hatóságok, az teljesen ellentétes a józan ésszel. Az Összefogás Párt elnöke ezt annak kapcsán mondta, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette Monok képviselő-testületének azon rendeletét, amely megvonta volna a gyermekvédelmi támogatást attól a szülőtől, aki nem járatja rendszeresen gyermekét iskolába vagy óvodába.

2010. március 01. 14:07
Szepessy Zsolt úgy fogalmazott: fel kell hívni a törvényi szabályozások közötti anomáliákra a figyelmet. Ebben az esetben ugyanis az Alkotmánybíróság azt mondta, joga van a szülőnek úgy nevelni gyermekét, ahogy akarja. Több esetben pedig elmarasztalták a szülőt (felfüggesztett börtönbüntetés), mert nem járatta gyerekét iskolába. A polgármester feltette: ha az önkormányzat nem szankcionálhat a kérdésben, akkor az állam miért igen?

Annak a véleményének is hangot adott, hogy nemcsak a válság, hanem az aluliskolázottság, az oktatás hiánya is növeli a munkanélküliséget. Hozzátette: jó lenne már megláttatni a törvényt alkotókkal, hogy gyakorlatilag azok a törvények, amelyek ezt szabályozzák, rosszak.

Szepessy elmondta: az Összefogás Párt népszavazást kezdeményez a kérdésben. Azt szeretnék elérni, hogy ne kapjanak segélyt azok a szülők, akik nem járatják iskolába gyermeküket. A polgármester a pénzt a helyi gyermek- és családvédelmi központokhoz utaltatná, így közvetlenül a gyermekre lehetne fordítani azt.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szotyirapenzt
2010. március 01. 16:04
Ha az adott szülő maga sincs tisztában a minimálisan elvárható normákkal, akkor hogyan tudná megítélni, mi szolgálja a gyereke javát. Nem vagyok az agyonszabályozás híve, de ebben az esetben a végeredmény, azaz a segélyért (ha másért nem) csak elmegy az a gyerek az iskolába, ugye helyes.
miloka
2010. március 01. 15:19
Na most aztán megint adtak megint egy újabb lehetőséget azon népcsoportnak, akik eddig is csak a pénz miatt szültek! "Ebben az esetben ugyanis az Alkotmánybíróság azt mondta, joga van a szülőnek úgy nevelni gyermekét, ahogy akarja." Ez viszont ütközik a családjogi törvénnyel, mely kimondja, hogy a szülőnek KÖTELESSÉGE a gyermek iskolába járatása, a megfelelő oktatásról történő gondoskodása!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!