Függetlenek és fideszesek nyerték a választásokat

2010. március 29. 08:18

Öt körzetben tartottak időközi választásokat vasárnap: három fideszes és független győzelmével zárult a megmérettetés.

2010. március 29. 08:18
Terézvárosban a Fidesz nyert

Czuppon Zoltán Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert mandátumot a terézvárosi időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap. Az időközi választást azért írták ki, mert Pócs Attila, a körzet SZDSZ-es képviselője január 1-jén elhunyt. A választáson a legtöbb voksot, 348-at Czuppon Zoltán Zsolt (Fidesz-KDNP) kapta. Az MSZP-SZDSZ jelöltje, Vaisz Péter István 113, Kaszics Bálint (LMP) 60, Tóth László (Jobbik) 28, Rónai Katalin (Magyar Kommunista Párt) 9 szavazatot kapott. A kerületi önkormányzat honlapján közzétett adatok szerint este fél hatig alig 25 százalékos volt a részvétel.

Mezőtúron is a Fidesz nyert


A város 9. számú egyéni választókerületében az 1587 választásra jogosult állampolgár közül 426-an szavaztak, a részvételi arány 26,8 százalékos volt. A 425 érvényes szavazatból Tar Mihály (Fidesz) 183, Szabó Tamás (Jobbik) 104, Sárvári Attila (független) 60, Répási János (MSZP) 48, Herczeg Antal (független) 18, Nagy Andrásné (MDF) 9, míg Kovács László (Magyarok Szövetsége) 3 szavazatot kapott. A képviselő-választást azért kellett kiírni, mert Csellár Zsuzsanna fideszes képviselő, miután kinevezték a helyi kórházat működtető, önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezető igazgatójává összeférhetetlenség miatt lemondott mandátumáról.

Független nyert Albertirsán


Fülöp Sándor független jelölt nyerte a Pest megyei Albertirsa 8. számú választókerületében tartott időközi önkormányzati választást. A kerületben választásra jogosult 1088 állampolgár közül 379-en járultak az urna elé, ami közel 35 százalékos részvételnek felel meg. Az időközi választást Szmolár Attila (Fidesz-Albertirsa Polgáraiért Egyesület) lemondása miatt kellett kiírni. A megmérettetésen hatan indultak - egy fideszes, egy MDF-es, egy APO-s, és három független jelölt.

Körmenden fideszes mandátum született


Ferencz Gyula, a Fidesz-KDNP-Polgári Összefogás Körmendért jelöltje szerzett mandátumot az időközi önkormányzati képviselő-választáson. Ferenczet 174 szavazattal választották meg önkormányzati képviselőnek a város 2-es számú választókörzetében, ahol az előző képviselő halála miatt kellett időközi választást tartani. Az 1046 szavazásra jogosult polgárból, 265-en járultak a szavazóurnához, a részvételi arány így 25,34 százalékos. A második a Jobbik jelöltje lett, a harmadik helyen MSZP-s, a negyediken a Rábaparti Fórum jelöltje végzett.

Független jelölt lett Szápár polgármestere


Maros Éva Máriát választották vasárnap a Veszprém megyei Szápár község polgármesterévé. Maros 160 szavazatot kapott, míg a másik független jelöltre, Csizmadia Gézára 89-en voksoltak. A 420 választópolgár közül 250-en szavaztak, ami 59 százalékos részvételi arányt jelent. Az új polgármester, társadalmi megbízatással látja majd el a tisztséget. A bakonyi faluban a korábbi polgármester januári halála miatt kellett időközi választást tartani.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szpal
2010. március 29. 13:44
az LMP terézvárosban kétszer erősebb a Jobbiknál, a Jobbik már nem csak ÉK-Mo-on, hanem Körmenden is simán lehagyja a komcsikat.
szpal
2010. március 29. 13:42
3/5, ebből nehezen lesz 2/3
Nhalasz9
2010. március 29. 10:56
Nagyon helyes! Április 11-én is Csak a Fidesz!!!
medve
2010. március 29. 08:57
Időközi választáshoz mérten egyáltalán nem alacsony a részvétel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!