Csapody visszalépett

2010. március 24. 18:35

Az MDF-ből való kilépése után képviselő-jelöltségéből is visszalép Csapody Miklós. A politikus elmondta: Bokros ultimátumára születtek a listák.

2010. március 24. 18:35
A politikus közleményében azt írta: úgy tartja tisztességesnek, hogy Budapest 15-ös választókerületében vállalt jelöltségét is visszavonja, hiszen a választók MDF-esként töltötték ki ajánlószelvényeiket a nevére. Csapody Miklós szerint a listákat Bokros Lajos ultimátumára hagyta jóvá az MDF országos választmánya. Hangsúlyozta: sem ezzel, sem néhány korábbi politikai és személyi döntéssel nem érthetett egyet, ezért korábban többször is bejelentette a miniszterelnök-jelöltnek és az elnökségnek, hogy a „Bokros–SZDSZ-listákat és a fenyegető fellépést” elfogadhatatlannak tartja.

„Az MDF alapító tagjaként nem tudom vállalni azokat a politikai, emberi és magatartásbeli viszonyokat sem, amelyek bizonyos ideje az MDF-et jellemzik” – tette hozzá. Véleménye szerint a listákban olyan politikai és személyi törekvések sűrűsödtek össze, amelyek egyre inkább üzleti és egyéb, „nem közpolitikai megfontolásokat” mutatnak.

„Félreállását” logikusnak tartja, hiszen az országos listáról öt képviselő juthat be biztosan, vagyis ha valaki nincs ott az első húszban sem, az azt jelenti, hogy nem számítanak rá, jobb, ha félreáll. Csapody közölte azt is, a budapesti listát a választók, az ajánlószelvények leadói iránti tiszteletből nem akarta lehetetlenné tenni, ezért nem vonta vissza jelölését.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2010. március 24. 22:49
Egyébként tök mindegy hányadik lett volna a listán. Ahhoz még az 5% is kéne. Ez a hajó így is, úgy is elment.
röviden
2010. március 24. 19:46
Most éppen öntudatos őz.
br
2010. március 24. 19:00
"Csapody közölte azt is, a budapesti listát a választók, az ajánlószelvények leadói iránti tiszteletből nem akarta lehetetlenné tenni, ezért nem vonta vissza jelölését." 1. Abban nincs egyetértés, hogy ilyenkor bukik-e a fővárosi mdf lista, vagy sem. Török Gábor például azt írta a blogján, hogy ha a leadási határidő után kevesebb jelölt lesz, akkor is bukik. 2. A szabályok elég világosan fogalmaznak, választókerületek negyede, de minimum kettő és akkor lehet listát állítani. Csapodynak annyi gerince sem volt, hogy legalább hétfőn lépje ezt meg, hiszen lehet, hogy a választási bizottság úgy dönt, hogy akkor most 7 jelölttel lesz MDF budapesti lista, ami az összes többi párt arculcsapása, akik rendesen összegyűjtötték a cédulákat.
mefisto
2010. március 24. 18:49
Érdekes, hogy a morális skrupulusok pont a listaállítás kapcsán jöttek elő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!