Betartja-e ígéretét Bajnai?

2010. március 13. 10:29

Gulyás József arra kíváncsi, miért késik az új Kenedi-bizottság felállítása. A képviselő felszólította Bajnai Gordont, hogy ne csak szóban, hanem tettekben is demonstrálja, hogy elkötelezett az elmúlt rendszer iratainak nyilvánossága mellett.

2010. március 13. 10:29
Már csak napok állnak rendelkezésre Bajnai Gordonnak, hogy ő és kormánya „demonstrálja, hogy nem csupán verbálisan elkötelezett az elmúlt rendszer iratainak nyilvánossága mellett, hanem cselekedni is képes a rendelkezésre álló, cseppet sem csekély eszközök figyelembevételével” Gulyás József szerint. A képviselő ugyanis írásbeli kérdésben kér választ a kormányfőtől, hogy szándékozik-e betartani a titkosszolgálati múlt feltárásában többször hangoztatott ígéreteit. Előrelépés egyelőre nem történt az ügyben.

A képviselő a következő kérdésekre várna választ Bajnai Gordontól: Miért késik a kormányfő által korábban bejelentett új Kenedi-bizottság felállítása? Szándékában áll-e még a kormányfőnek egy megfelelő jogosítványokkal ellátott, nyilvánosságpárti civilekből álló bizottság felállítása, s ha igen, mikor? Gulyás József azt is javasolja Bajnai Gordonnak, kezdeményezze, hogy a szolgálatok vezetői jelentést készítsenek a pártállami időkben keletkezett állambiztonsági iratok rendszerváltás utáni sorsáról, még a kormányváltás előtt.

Az NBH által őrzött mágnesszalagok tartalmát máig nem ismerjük pontosan. A volt SZDSZ-es képviselő így azt is szeretné tudni, konkrétan milyen adatokat, adattárakat, a különböző vonatkozásokban hány nevet, és mettől meddig vezetett nyilvántartásokat tartalmaznak a mágnesszalagok? \"Ez az információ nyilvánvalóan közérdekű, és nem látom okát annak, hogy erre a kérdésre miért ne kaphatna már az új civil bizottság felállítása előtt is tételes választ a nyilvánosság\" – írta Bajnainak Gulyás József.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymus05
2010. március 13. 19:13
"Betartja-e ígéretét Bajnai?" Ez kérdés??Miért?Volt olyan hogy valaha hazudott volna akármiben is?? :-)
miloka
2010. március 13. 10:40
Gulyáska! Ha eddig nem volt sürgős a bizottság, akkor várjál már pár hónapot!! Jah! Vagy akkor nem azok kerülnek bele, akik a ti embereitek és nem lesznek képesek egyes politikusok eset5ében maszatolni? Hát ez meg legyen a ti problémátok!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!