330 Nokia-doboznyi pénzt bukhat Budapest

2010. március 08. 12:45

A legfőbb ügyészhez fordul a fővárosi KDNP, hogy az vizsgálja meg a fővárosi önkormányzat jogi képviseletét a csepeli szennyvíztisztító kivitelezőjének kártérítési ügyében. 5 milliárd forintot bukhat Budapest azon, hogy az üggyel foglalkozó ügyvédek nem tettek, és tesznek meg mindent azért, hogy a fővárosnál maradjon a pénz.

2010. március 08. 12:45
Wertán Zsolt Zoltán szerint a BKV- és a hasonló botrányok „hangosabban” folynak, mint a csepeli szennyvíztisztító beruházás, pedig sokkal nagyobb pénzügyi problémák vannak körülötte. A KDNP-s politikus emlékeztetett: a projekt kivitelezője 5 milliárd forint kártérítést kér a fővárostól, mivel a régészeti feltárások miatt később kezdhették el a munkálatokat. A politikus szerint ez a pénz nem jár a társaságnak, mert csak a terület kis részét érintette a feltárás, a többin dolgozhattak.

Az ellenzéki képviselő elmondta: a perben eleinte egy Hagyó Miklóshoz köthető ügyvédi iroda, majd Lakos Imre SZDSZ-es politikus felesége képviselte a fővárost. Sem ők, sem a jelenlegi ügyvéd nem adott be érdemi védekezést és nem tesz meg mindent, hogy a fővárosnál maradjon a pénz. Wertán szerint hétvégén kiderült, hogy egy Nokia-dobozba 15 millió forint fér el, ezért szemléltetésképpen elmondta: a főváros várható vesztesége 330 darab Nokia-doboznyi pénz.

A politikus azt kéri a legfőbb ügyésztől, hogy vizsgálja meg a főváros ügyvédi képviseletének tevékenységét, a választott bíróság elnökétől pedig a tárgyalás elnapolását várja. Hozzátette: a BKV esetében már „kiment a pénz az ajtón”, a szennyvíztisztító esetében viszont még megmenthető a pénz a főváros számláján.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trust
2010. március 08. 16:23
Most olvastam: "A 95-ös busz ajtaja egy megállóban szakadt ki a helyéről. Szerencsére senki sem sérült meg." Hagyó úr, le kéne már adni a Nokiás dobozt a BKV-nak, mert összeomlik a fővárosi közlekedés. Börtönbe ezzel az alakkal is! Meg a többivel, akiket már eddig bekaszlisztak.
RepiP
2010. március 08. 13:07
Én meg azon nem csodálkoznék, ha a Nokia eladásai jelentősen csökkennének a közeljövőben Magyarországon... kíváncsi vagyok, mikor fog a cég kiadni egy közleményt, amiben tiltakozik a "nokiázás" ellen, és hogy bármilyen formában az MSZP-korrupcióhoz kössék őket.
zoli_29
2010. március 08. 12:58
"Wertán szerint hétvégén kiderült, hogy egy Nokia-dobozba 15 millió forint fér el, ezért szemléltetésképpen elmondta: a főváros várható vesztesége 330 darab Nokia-doboznyi pénz." Azt hiszem, ez a Nokia-doboz még nagy karriert fog befutni a kampány hátralévő heteiben. :) Nem csodálkoznék, ha rövid időn belül a szemünk láttára omolna össze az MSZP kampánya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!