Nem szavaztak az egyéni jelöltekről

2010. február 03. 07:40

Elvi döntést hoztak az SZDSZ-szel való együttműködésről.

2010. február 03. 07:40
Az MDF budapesti választmánya nem látta, így nem is fogadta vagy utasította el azt a névsort, amelyen a párt fővárosi egyéni képviselőjelöltjei szerepelnek, erre pedig az alapszabály szerint szükség lett volna. Az MDF néhány prominense kedden tette közzé a párt fővárosi egyéni képviselőjelöltjeinek listáját, amelyen szabad demokrata politikusok is szerepelnek. Lévai Zoltán, az MDF fővárosi választmányi elnöke elismerte, hogy a budapesti vezető testület nem döntött a nevekről, mindössze „egy elvi döntést hozott a szabad demokratákkal való együttműködésről” a választmány „átruházta” a névsor összeállításának lehetőségét a pártelnökségre.

Kérdéses, hogy ehhez volt-e joguk, a budapesti elnökre nézve kockázatokat jelentett volna, ha összehívja a fővárosi választmányt, hiszen a testület tagjai a múlt héten bizalmatlansági indítványt fogalmaztak meg vele szemben. Így, ha volna tanácskozás, akkor az együtt járhatna Lévai trónfosztásával.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!