Milliók roma ösztöndíjakra

2010. február 12. 10:33

Ebben a tanévben még kifizetik a roma ösztöndíjakat, azonban szeptembertől már nincs pénze a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak. A szervezet és a minisztérium pénteken egyeztetnek.

2010. február 12. 10:33
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium jóváhagyta az ösztöndíjak kifizetését, így a Magyarországi Cigányokért közalapítvány a pénz érkezésének pillanatában továbbítja azt az arra jogosultaknak - mondta el a Közalapítvány elnöke. Solymosi Imre adatai alapján több mint félmilliárd forintot osztanak szét tizennégyezer jogosult diák között.

A diákok nagy része általános iskolába, vagy szakmát és/vagy érettségit adó középiskolába jár. A fiatalok kisebb része egyetemi, főiskolai hallgató. „Nincs több pénz, ezért idén már nem tudjuk kiírni a tanulmányi ösztöndíjpályázatot, és csak reménykedünk abban, hogy a választások után megalakuló új kormány számára fontos lesz, hogy segítse a roma diákokat” - közölte Solymosi Imre.

A szociális minisztérium illetékese elmondta, hogy az idei költségvetésben 300 millió forintot különítettek el a közalapítvány számára, melyet teljes egészében ösztöndíjakra költhet. Ehhez társul az a 60 millió forint, melyet a szociális tárca a Roma Integráció Évtizede keretéből akar átutalni a kulturális, és az intervenciós alap részére. A minisztérium szakemberei pénteken folytatják az egyeztetést a közalapítvánnyal.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kinai
2010. február 12. 11:58
A cigánykérdés hosszú távú megoldásának egyetlen, tényleg egyetlen módja a cigány fiatalok oktatásának elősegítése, pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve. A kormány romák melletti elkötelezettségét jól jelzi, hogy míg az antifasiszta harcra, a gárdisták baszkurálására, chartázásra minden energiát mozgósítanak, cigányösztöndíjakra mindössze 300 milliót - 3 és fél Szalaynét - különítettek el. Ha máshonnan nem is jönnénk rá, ebben világosan megmutatkozik, hogy miféle hitvány, képmutató alakok beszélnek nekünk integrá-, antiszegregá- és egyéb ciókról. Uraim, menjenek a picsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!