Másfél évet kapott a polgármester

2010. február 26. 08:36

Jogerősen is letöltendő börtönbüntetést kapott a kunbajai polgármester, amiért 2006-ban részt vett a Németországból illegálisan hazánkba szállított szemét szállításában és elhelyezésében.

2010. február 26. 08:36
Másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Halász István kunbajai polgármestert csütörtökön a 2006-ban a Németországból beszállított és illegálisan lerakott több mint négyezer tonna bálás kommunális szemét ügyében. Ezzel a bíróság helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely a szabadságvesztés mellett két év közügyektől eltiltásra, ötszázezer forint pénzbírságra, valamint egymillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a polgármestert. Halász felesége az ügy másodrendű vádlottja volt, őt tízhavi, két évre felfüggesztett börtönre, valamint háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélték.

A több mint 4000 tonna ide szállított szemétből a németek több mint háromezer tonna hulladékot visszaszállítottak, csaknem ezer tonnát pedig az állam a saját költségén megsemmisített.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2010. február 26. 11:11
kunbaján most nagy a botrány, hová tűnt el Halász István? aláhamisított több száz okiratok, levajazta a szavazást, rendőrt küldtek rája, ott ült a kocsmába, everything is allright. http://www.youtube.com/watch?v=ed6p1m4Kve0 (c) krétakör
Honfi-fi
2010. február 26. 10:26
Keveset kapott. 5 év korrekt lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!