Lesz gázáremelés, nem is kicsi

2010. február 26. 10:57

Áprilisban 10-15%-kal nő a gáz ára. A legrászorultabb fogyasztók esetében elképzelhető egy 50%-os áremelkedés is, a gázártámogatás ugyanis április 30-án megszűnik.

2010. február 26. 10:57
Az olajár, a forint/dollár árfolyam változása és a bevezetni kívánt 4 forintos korrekciós díj újbóli bevezetése 10-15%-kot dobhat a gázszámlán. Ezzel párhuzamosan a kormányzat IMF-nek tett vállalással összhangban április 30-át követően, a fűtési szezon végével várhatóan megszűnnek a gázár-támogatások is. A pontos változás egyelőre ismeretlen, és az is kérdéses, hogy a választási kampányidőszak közepén milyen nyomás nehezedik majd az ármegállapítást eszközölő, illetve a beérkezett árváltoztatási kérelmeket elbíráló Energia Hivatalra.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a minimum 10%-os emelkedés elkerülhetetlen, ami komoly költségtényező lehet azoknak a családoknak az életében, amelyek eddig a legmagasabb támogatási besorolásba tartoztak. A legtöbb szakértő enyhén emelkedő olajárral számol az év folyamán, ami irányt mutat a gázárak további növekedésének is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. február 26. 14:05
Végre megszűnik a gázártámogatás!
schnee
2010. február 26. 11:41
Remélem a gázár kompenzáció végleg nyugdíjba kerül. Remélem a távhő 5%-os ÁFÁja követi hamarosan. Nem kívánom a rosszulműködő távhőrendszert finanszírozni. Az ÁFAcsökkentésre fordított adóforintjaimat szívesebben adom értelmes fűtéskorszerűsítésre. pl. lakásonklénti mérhetőség és szabélyozhatóság, hőszigetelés stb.
honphibu
2010. február 26. 11:37
Nyugodj meg, a Fidesz nem fogja hagyni. Még a mai nap közleményt adnak ki ez ügyben.
luccy
2010. február 26. 11:20
„Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” /Lendvai Ildikó/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!