Jogerősen elítélték, tovább polgármesterkedett

2010. február 13. 12:10

Gilvánfa első embere szabadságvesztése ellenére sem mondott le, az ügyben azonban az érintett intézmények nem kaptak hivatalos tájékoztatást.

2010. február 13. 12:10
Orsós János egy 2008 áprilisában született jogerős bírósági döntéssel felfüggesztett szabadságvesztést kapott és elveszítette hivatalát, erről hivatalosan sem a közigazgatási hivatalt, sem a magyarmecskei körjegyzőséget, sem a gilvánfai képviselő-testületet nem értesítette senki. Idén már nem lehet új választást kiírni, így teendőit Ignácz János alpolgármester, Gilvánfa kocsmárosa látja el. 
 
A polgármester elítéléséről szóbeszéd útján értesültek a falubeliek. A képviselő-testület 2009 nyarán szólította fel a körjegyzőséget, hogy lépjen az ügyben. A sűrűn cserélődő körjegyzők egyike írt az államigazgatási hivatalnak, a hivatal értesítője pedig idén februárban érkezett meg. Hajdú István, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője azt mondta: az Orsós ügyében eljáró bíróság nem tudta, hogy az elítélt polgármester, Orsós erről nem nyilatkozott. Egyébként sincs jogszabály arra vonatkozóan, hogy a bíróságnak lenne ilyen jellegű adatszolgáltatási kötelezettsége. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!