Ingatlanadót akar az MDF

2010. február 23. 16:27

Az MDF minden lakó- és nem lakóingatlanra kiterjedő ingatlanadó bevezetését javasolja az általa megszüntetni kívánt helyi iparűzési adó ellentételezéseként.

2010. február 23. 16:27
Herényi Károly sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a helyi iparűzési adó sokkal több kárt okoz, mint amennyi bevételt eredményez. Szerinte a vállalkozások fejlesztésektől, munkahelyteremtéstől, illetve versenyképességük javításától esnek el az adónem létezése miatt.

A politikus elmondta: az iparűzési adó megszüntetésével mintegy 400 milliárd forintot kellene pótolni a költségvetésben az ingatlanadó segítségével. Hozzátette: az új adónemet a politikai szereplőkkel, illetve a társadalom minden rétegével is egyeztetni kell, mivel azt minden magán- és jogi személynek, illetve minden típusú vállalkozásnak meg kellene fizetnie.

Az MDF által javasolt ingatlanadó címzettjei az MDF által bevezetni kívánt „járási önkormányzatok sokaságai” lennének – mutatott rá a politikus.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2010. február 24. 13:49
meg mintha erről az egészről valami kis apróságot elpöttyintett volna az AB... jó, mondjuk ibolyáéknak mi egy alkotmány.
Xor
2010. február 23. 17:43
Nem értem én ezt. Hiszen már zajlik a társadalmi egyeztetés a reformok kritikus tömegéről, sőt az egész MDF létjogosultságáról! Tegnap este még csak 7 jelöltjüknek volt meg a 750 papírcetli, remélhetőleg nem is indulhatnak a választáson. Tegnap írta valaki, hogy Bokros nem tudja mi a különbség a birka nyírása és nyúzása között. Találó.
miloka
2010. február 23. 16:46
Félherényi Karcsika! Ne nagyon tervezgessetek már a jövőre! Legfeljebb azt próbáljátok meg megszervezni, hogy a beszélőre ki menjen, s ki vigyen be nektek fogkefét, szappant, meg egy kis hazai elemózsiát. A többi meg a mi dolgunk!
miloka
2010. február 23. 16:43
Ingatlanadót, egészségügyi hozzájárulást fizessen mindenki?? S a munkanélkülieknek, a minimálbérből élő családoknak meg a kisnyugdíjasoknak a kötelet ingyen adnátok ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!