Bokros a szociális kártya mellett

2010. február 14. 15:05

Ungár Klárával vitázott az MDF kormányfőjelöltje.

2010. február 14. 15:05
A 2010-es parlamenti választási kampány részeként szombaton Budapesten vívott nyilvános szópárbajt Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) elnökségi tagja és Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje.

A Dési János által moderált vita a munkahelyteremtés, egészségügy, nyugdíj, szociális biztonság és cigányintegráció kérdéseiről szólt. Bokros védte, Ungár támadta a szociális kártya gondolatát. Bokros szerint olyan társadalmi ösztönzőrendszert kell működtetni, hogy aki dolgozni akar és tud, az dolgozhasson. A vállalkozókat olyan helyzetbe kell hozni, hogy minél több embert fölvehessenek. Támogatni kell az oktatást, a szakképzést, ami piacképes szaktudást ad. Nem a segélyeknek, hanem a foglalkoztatottságnak kell főszerepet vinnie – vélte.

Ungár szerint amíg „visszatereljük a munkához az embereket, addig sem halhatnak éhen”. A munkanélküliek egy része hiába részesülne szakképzésben, ugyanis a lakhelyének a közelében nincs munkalehetőség. Szerinte a cigányintegráció összetettebb annál, mint hogy mekkora az adó, sokan fizetik-e és milyen a költségvetés összetétele. Ungár Klára bírálta a MDF-et, amiért annak programja szerint a nyugdíjasoknak is hozzá kellene járulniuk az egészségügyi kiadásokhoz.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. február 15. 08:48
Mert nem talált senkit akivel vitázhat, ezért Dési gyorsan összehozta ezt a "vitát". Személyesen gondoskodott arról, hogy teljesen pártatlan legyen a vita levezetése! :)))))
Szenzor
2010. február 14. 15:31
Ungár Klára nagyon férfiasan vitázott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!