Retkes felajánlkozik

2010. január 19. 08:00

Közös SZDSZ-MDF-jelölteket indítana a liberális pártelnök tavasszal.

2010. január 19. 08:00
Liberális térfélen az SZDSZ-t tartja az egyetlen tárgyalóképes erőnek Retkes Attila pártelnök. A politikus demokratikus közép munkacímen hozna létre egy választási együttműködést, amely a Fidesz-Jobbik kétharmados győzelmének megakadályozását és az MSZP kiábrándult szavazóinak megszólítását szolgálná.

Retkes Attila tíz százalékos eredményt sem tart elképzelhetetlennek, ezért folytat tárgyalásokat az MDF-fel, a Centrum Párttal és a Tisztelet Társaságával. A politikus közös jelölteket indítana a 176 egyéni választókörzetben.

Pár nappal korábban Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke úgy fogalmazott, hogy az SZDSZ által kért feltételek elfogadhatatlanok, mert Budapesten azok teljesítésével megszűnne az MDF identitása. Dávid Ibolya pártelnök szerint a jelöltek az MDF önálló listáján indulhatnak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. január 19. 15:37
Ha osszeallt Davidekkal Retkes, akkor maris oda a tiszta szandek. Meg kellene probalni neki egyedul lesz ami lesz.
gentry
2010. január 19. 12:07
Szerintem az ilyen vegyes felvágott listáknál az egyetlen kérdés az, hogy hány olyan ember van, aki: - elmegy szavazni, - nem szélsőséges, és egyúttal utálja a Fidesz-Mszp-t. Ilyen ember biztosan van 5-10%-nyi, a kérdés, hogy ez hogyan oszlik majd meg az LMP és az MDF között.
sky.net
2010. január 19. 11:25
ha sokat ügyeskednek, összejön még a négyharmad is :)
Szenzor
2010. január 19. 10:47
Szvsz Retkes még nem jött igazán bele a politikai taktikába, de szándékainak tisztaságában én annyira nem kételkednék. Más politikai nézeten vagyok, de el kell ismernem, ő még nem az a totálisan hiteltelen kategória, mint az a garnitúra, amely kiment alóla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!