Ombudsman a mikuláscsomag ellen

2010. január 18. 13:22

A fővárosi parkolási rendelet módosítását javasolja az ombudsman.

2010. január 18. 13:22
Az ombudsman felhívja a figyelmet arra, hogy a mikuláscsomag nem megfelelő értesítési mód, hiszen azt szél elfújhatja, az eső eláztathatja, bárki eltávolíthatja. Szabó Máté ezért azt javasolja: a fizetésre megszabott idő akkor kezdődjön, amikor a megbírságolt autós bizonyíthatóan tudomást szerzett a büntetéséről. Az ombudsmanhoz több panasz is érkezett, melyek szerint a fizetési felszólítás előtt nem találtak mikuláscsomagot a gépjármű szélvédőjén.

Ezzel a módszerrel az ombudsman szerint nem bizonyítható, hogy az autós tudomást szerzett a pótdíjfizetési kötelezettségéről, és amire postán megkapja a fizetési felszólítást, a pénzbüntetése megháromszorozódik. Szabó Máté visszásnak nevezte az eljárást, és véleményéről értesítette a Centrum Parkoló Rendszer Kft-t. Ennek eredményeként a társaság az ügyet lezárta és azt válaszolta az ombudsmannak, hogy a pótdíj összegét visszaküldi a nagykövetnek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!