Gyenesei elutasítja az MDF-et

2010. január 28. 15:37

A Somogyért Egyesület önállóan indul a választásokon.

2010. január 28. 15:37
A Somogy megyei MDF képviselői sikeresen akadályozták meg a Somogyért Egyesülettel való választási együttműködést. Ennek hatására Gyenesei István bejelentette: az egyesület önállóan indul a választásokon.

A párt megyei választmánya egy hete még 7:1 arányban megszavazta a választási szövetséget, a megye hat egyéni választókerületét is felosztották egymás között. Ez alapján az MDF csak egy helyen indíthatott volna saját jelöltet, három helyet pedig a Somogyért kapott volna meg. A szakítás fő oka állítólag az lehet, hogy a múlt héten ellenszavazatot leadó Mátrai János nyilatkozatát, miszerint a megegyezés nem jött létre, érdemben senki nem cáfolta a pártközpontból. A Kaposvári MDF sem foglalkozott az üggyel: a frissen választott megyei elnök síel.

A döntés jelentős nehézségeket okozhat: a helyi MDF-nek még az SZDSZ-szel közösen sem lesz könnyű jelöltet állítania.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. január 29. 09:28
Tevedes, nem az a baj, hogy Debreczeni utalja Orbant. A baj az, hogy feltetel nelkul, a megalazkodasig, egyenisege teljes feladasaval szolgalja Gyurcsanyt. Aki pedig az aki.
Diocles
2010. január 29. 08:00
azt hiszem nem érted, hogy mit zagyválok, Gyenesei bácsi nélkül nem lesz cédulátok, és szopacs van. Vili? ahhoz meg eleget smúzoltatok már szocikkal, hogy ne próbáld meg erényként beállítani Gy. visszadobását. ez nem valami szűziesség miatt történt, hanem mert nem tudtatok megegyezni az árban. apropó, szerintem Bánk Attilát fél másodperc alatt kivásárolja majd a Fidesz, ha bekerül, és Ibolya nézhet a semmibe.
honphibu
2010. január 29. 07:59
Aki ismeri a somogy megyei viszonyokat, tisztában van vele, az MDF miért nem egyezett meg Gyeneseivel. Gyenesi hiába kiskirály Somogyban (Suchmann-nal együtt), hatalma ugyan van, viszont tekintélye (a választópolgárok között legalábbis) nulla. Ha az MDF megegyezik vele, leírhatja magát. (Nem mintha sajnálni való lenne).
Diocles
2010. január 28. 15:50
mekkora balfék ez az MDF. Gyenesei ugyan olyan amilyen, de Somogyban ő az Istencsászár, szal egy 15% szerintem kinézett volna nekik, így viszont valszeg el sem tudnak indulni. Lúzerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!