Az SZDSZ az MDF önállóságát veszélyezteti

2010. január 17. 11:18

Lévai Zoltán fővárosi elnök szerint új szövetségeseket kell keresni.

2010. január 17. 11:18
A Magyar Nemzet birtokába került Lévainak az MDF kerületi szervezeteinek vezetőihez írt levele, melyben a következőket írja:
 
„Az SZDSZ által megfogalmazott és kért feltételek a párt önállóságát, identitását veszélyeztetik, esetleges elfogadása esetén nem látjuk biztosítva a fővárosi szervezetek és az MDF érdekeit, így számunkra az elfogadhatatlan.

Éppen ezért kérlek Téged, hogy folytasd a választási kampányra való intenzív felkészülést, keresve a lehetőségeket a helyi civil szervezetekkel, egyesületekkel való együttműködés kiépítésére.” 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diocles
2010. január 17. 18:37
Ugye senki nem gondolja, hogy ez az MDF-pártmunkás valóban az MDF "önállósága" miatt aggódik? Nem vagyok egy Dávid-fan, de meg van ezekkel is áldva Ibolya, két szalmaszálat nem tesznek keresztbe az MDF-ért, de amikor úgy néz ki, hogy kinézhet valami poszt, jelen esetben parlamenti mandátum, akkor beindulnak, mint a fúrógépek...
Öreg
2010. január 17. 17:13
A két pártra leadott összes szavazat nem haladta meg a 10 %-ot az Uniós választáson. Azóta mindkét párt vesztett 1-2 %-ot. Az SZDSZ még megosztottá is vált, ami további veszteség. A maradék szavazóknak minimum a fele nem fogadja el a másik pártot /az MDF maradék szavazói az SZDSZ-t és forditva/ Igy, a B.Á.G. által megadott százalékértékek ma már nem valósak és valószinü, hogy a közösködés kevesebb szavazatot kap, mint külön-külön. Ja igen, ez nem biztositja az 5%-ot, ha az MSZP-ből nem kap szavazatokat. Ha kap, az MSZP alulról közeliti a 10-est! Zsákutca ez , ami az országnak nem baj!
nyg
2010. január 17. 16:47
Semmi baj Lévai, ha megfeneklenek a tárgyalások a szadesszel. Van még kb. 140 párt, lehet itt még szövetségest találni. Javaslataim: Magyar Dolgozók Demokratikus Centrum Párt Liberális Roma Unió Párt Magyar Kender Párt Centrum Békejobb HOM Kereszténydemokrata Zöld Demokrata Összefogás Magyarországért Párt Kölcsönös Gazdasági Segítség Pártja Cigányok Igazság és Élet Pártja Földlakók Élet-Igazság-Béke-Szabadság Pártja
tevevanegypupu
2010. január 17. 14:50
Ha ilyen aranyosak lennenek az szdsz-esek is mint ez a madar, nem lenne baj.(: Nem jut eszukbe az, hogy hiaba allapodnak meg Ibolya es az szdsz, ott van meg a szavazo polgarok kerdese is. Marminthogy igy, ezzel a kollaboracioval egyutt kinek kellenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!