Orbán humán csúcstárcát szeretne

2009. december 21. 10:04

A tárca egészségüggyel, oktatással, kultúrával és a szociális kérdésekkel foglalkozna.

2009. december 21. 10:04
Orbán Viktor a kormányzati struktúra változtatására készített modellek közül "hajlik" a 8-9 csúcsminisztériumra épülő modellre, amelyhez erős kancellária kapcsolódna, Navracsics Tibor vezetésével. Lenne külügyi, pénzügyi, gazdasági és honvédelmi tárca. Emellett egy infrastrukturális minisztérium fogná össze az uniós projekteket és az állami vagyon működtetését és egy miniszter felügyelné az agrár és vidékfejlesztési feladatokat, és visszaállítanák a Belügyminisztériumot.
 
A "humán" minisztérium az egészségügyet, a szociális, illetve a kulturális és oktatási területeket felügyelné. Az még kérdéses, hogy a munkaügy ehhez a tárcához, a gazdasági vagy a fejlesztési minisztériumhoz tartozzon. A forrás ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy Orbán Viktor elé olyan szerkezeti modellek kerülnek majd, amelyek lehetővé teszik, hogy az utolsó pillanatokban is átrendezhesse a területeket az egyik minisztériumtól a másikhoz.
 
Értesülések szerint a tárcák várományosai a következők: kancellária - Navracsics Tibor, külügy - Martonyi János, PM - Varga Mihály, GM - Matolcsy György, belügy - Pintér Sándor, FVM - Glattfelder Béla. A "humán" minisztériumot egy "külsős" egészségügyi szakember vezetné, de Mikola István neve is felvetődött tárcavezetőként.
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sergei
2009. december 21. 20:48
A link nem viccnek van szánva, tényleg nem fért ki a blogom címe.
Szenzor
2009. december 21. 17:37
@sergei Jaaaa, igazad van, és még ráadásul a linked is baromi vicces!:-)) Off Ha már emberközpontúság, akkor OTP... ... merthogy az korántsem az! Kérlek, ha tudtok, segítsetek egy kedves bloggerina kolleginának, aki segíteni akar, és ehhez kér segítséget:o)) http://nincsigazsag.freeblog.hu/archives/2009/12/10/Figyelem_Az_OTP_Bank_ltal_megkrostott_gyfeleket_keresek/ on
Öreg
2009. december 21. 16:50
Ujra bebizonyosodott: a Népszabi tudja a tutit, Orbán csak velük konzultál. Ha ez igy lenne, nem a FIDESZ 2/3-ától rettegnének a ballib megmondó emberek!
sergei
2009. december 21. 16:34
Szerintem egybeírva mondta az emberközpontút :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!