III/III-as ügynök az Omninvest mögött?

2009. december 01. 16:40

Egy, korábban a III/III-as csoportfőnökségnek dolgozó férfi is döntő szerepet játszott az Omninvest mögött álló ciprusi cégben.

2009. december 01. 16:40
Minderről Demeter Ervin, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja beszélt újságíróknak. Az Orbán-kormány egykori titokminisztere saját nyomozásának eredményét ismertetve elmondta, hogy az Omninvest mögött egy AJK nevű ciprusi cég áll, amelynek a bejegyzés szerint két ügyvezetője van, és 1997. február 4-én váltott nevet. A cég két igazgatóját Marius Vardasnak és Andreas Karapatakisnak hívják. Azt, hogy ezek valós nevek-e, nem tudta megmondani. Megjegyezte, a cég arra szakosodott, hogy a ciprusi törvényes keretek között bújtassa a valós tulajdonosokat, akiknek az adatait kizárólag büntetőeljárások esetében szolgáltatják ki.
   
Demeter Ervin elmondta, hogy az internet és két telefonhívás segítségével másfél óra alatt derítette ki az influenzavírus elleni vakcinát gyártó cég adatait, és tette mindezt azért, mert az NBH ezredese a hétfői meghallgatáson valótlan adatokat és neveket közölt a bizottság tagjaival. Megemlítette, az ezredes a meghallgatáson három személyről beszélt, akik közül csak kettőt nevezett meg.

Az ő "nyomozásából" viszont kiderült, hogy Marius Vardas  és Andreas Karapatakis mellett egy olyan - általa meg nem nevezett - férfi is döntő szerepet játszott a tulajdonosként feltüntetett ciprusi cég működésében, aki a rendszerváltozás előtt az egykori Nemzetbiztonsági Szolgálatok III/III-as főcsoportfőnökségéhez tartozott - hívta fel a figyelmet. A politikus hozzátette, nem tudni, hogy valójában ki az Omninvest 98 százalékának tulajdonosa, de - mint fogalmazott -, tovább fog nyomozni, és a begyűjtött információkat a közvélemény elé tárja majd.(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2009. december 02. 16:03
Az Omninvest szép jövő előtt áll! Elvégre csak az a korrupció, amibe én nem vagyok benne! Nemde?
nyg
2009. december 01. 19:21
Ilyesmit kockázat nélkül lehet mondani (blöffölni). Ki tudja ellenőrízni?
zoli29
2009. december 01. 17:35
Ennek nincs nagy hírértéke. A magyar gazdasági és politikai élet tele van volt III/III-okkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!