Ferihegy szigorít

2009. december 29. 08:30

Megszigorították a biztonsági intézkedéseket a Delta-Northwest amerikai légitársaság repülőgépe elleni pénteki terrortámadási kísérlet után. Barack Obama személyesen kért biztonsági felülvizsgálatot, az al-Kaida magára vállalta a merényletkísérletet.

2009. december 29. 08:30

Barack Obama amerikai elnök személyesen rendelte el a biztonsági figyelőlisták szigorú felülvizsgálatát és a légiközlekedési biztonsági rendszabályok áttekintését, miután egy nigériai férfi karácsonykor megpróbálta felrobbantani a Delta-Northwest légitársaság egyik Airbus A330-as gépét.

A merényletkísérlet után világszerte szigorították a biztonsági intézkedéseket a repülőtereken. Az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat arab-félszigeti szárnya jelentkezett az utasszállító repülőgép elleni merénylet elkövetőjeként. Állítólag bosszúból tervelték ki az amerikai repülőgép elleni merényletet azért, mert a jemeni hadsereg az amerikai hírszerzés segítségével két légicsapást hajtott végre decemberben Jemenben al-Kaida-tagok ellen.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) közölte: saját hatáskörében több operatív intézkedést vezetett be a Ferihegyi repülőtéren. A légi közlekedés védelmét szolgáló biztonsági vizsgálatok szigorítását több ponton az utazóközönség is érzékelheti. Az RRI fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűri az utasokat, jelentősebb torlódás azonban nem várható. A most bevezetett intézkedések célja, hogy a jövőben még intenzívebb ellenőrzéssel és rendőri jelenléttel biztosítsák Ferihegy légi közlekedésének védelmét, és továbbra is megelőzzék az esetleges terrorcselekményeket - írták.

Ferihegy is bekeményített (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!