Országos lehet a szociális kártya

2009. november 18. 14:20

Szepessy Zsolt a kártya országos bevezetéséről népszavazást kezdeményez a jövő héten.

2009. november 18. 14:20
Átadta a szociális kártya bevezetéséről szóló rendeletet Monok polgármestere Szabó Máté országgyűlési biztosnak szerdán Budapesten. Szepessy Zsolt azt mondta, az ombudsman vizsgálatot indít, míg ő a kártya országos bevezetéséről népszavazást kezdeményez a jövő héten.
 
A borsodi település független polgármestere a dokumentum átadása után az ombudsman hivatalában újságíróknak azt mondta: Monokon a mintegy 70 szociális segélyezettből eddig 54 részére bocsátottak ki olyan, fényképpel ellátott, készpénz felvételére nem alkalmas kártyát, amellyel a település öt, míg az ország 19 ezer üzletében lehet vásárolni bármit, kivéve alkoholt és dohányárut. Szepessy szerint csak a szociális kártyával lehet megakadályozni, hogy a meghatározott célból nyújtott segély „kocsmákba, uzsorások zsebébe vándoroljon”. 
 
A szociális kártya bevezetéséről október 20-án döntött Monok képviselő-testülete. A polgármester akkor elmondta: a község tíz képviselőjéből heten voltak jelen a voksoláson, közülük hatan igennel, egy képviselő nemmel szavazott. A monoki döntés szerint a szociális segély 60 százalékát kártyára utalja az önkormányzat, 40 százalékát pedig készpénzben kapják az érintettek. 
 
Népszavazást kezdeményez a szociális kártyáról Szepessy (MNO, MTI) 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli28
2009. november 18. 14:38
Én óvatosan bánnék ezzel a szociális kártyával, legalábbis a Szepessy Zsolt-félével. http://www.hirtv.net/filmek/celpont/celpont_30_10_09.wmv
honphibu
2009. november 18. 14:24
Már megint ez az idióta népszavazás! Be kellene látni, hogy szükség van rá, bevezetni országosan, ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!