Megállapodott Páva és a Suez

2009. november 18. 19:32

A franciáknak állítólag nem volt információjuk a Pécsi Vízmű menedzsmentjének ügyleteiről.

2009. november 18. 19:32
Szerda délelőtt Pécsre érkezett a francia Suez cég delegációja, hogy tárgyalást folytasson a pécsi vízmű ügyében kialakult helyzetről Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével. A tárgyalás eredményesen zárult – tájékoztatott a Polgármesteri Kabinetiroda. A felek megállapodtak abban, hogy tárgyalásos úton, békésen zárják le a korábbi szerződéseket. Az ezzel kapcsolatos részletes egyeztetések december elején kezdődnek.

A pécsi városvezetés elfogadta a francia fél azon kérését, hogy a Pécsi Vízmű menedzsmentjének visszaéléseit egy közösen létrehozott bizottság vizsgálja ki, a francia partnerek ugyanis azt közölték, hogy nem volt információjuk a magyarországi vezetők ügyleteiről. A közös felügyelőbizottság vizsgálatai természetesen nem érintik a folyamatban lévő rendőrségi nyomozást. A bizottság összetételéről a Pécsi Vízmű jövő heti közgyűlése dönt.

Eredményes volt Páváék tárgyalása a franciákkal (Hírtv,FH)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyg
2009. november 19. 10:52
A Hírszerző mániákusan einstandolásról beszél, miközben a város nem elkobozta a tulajdont, hanem visszavette a menedzsmentjogokat és megegyezés után (!) visszavásárolná a kisebbségi tulajdonrészt is. A visszavételt kétségtelenül erőszakosan tette (Tettye), de ez akkor sem a tulajdon elkobzása, miként a Hírszerző sugallja.
zoli28
2009. november 19. 09:56
medve: Igen, most savanyú a szőlő a baloldalon. Ez érezhető a Hírszerző cikkéből is. http://www.hirszerzo.hu/cikk.pecsrol_kivonulna_hogy_budapestet_megtarthassa_a_francia_multi.130812.html
nyg
2009. november 19. 07:25
medve Különösen most, a 9 nagykövetség korrupcióellenes nyilatkozata után. Csak területeket említettek, de azok mögött konkrét multi cégek, tulajdonosok vannak. A közszolgáltatásoknál a Pécsi Vízmű (Suez), a műsorszolgáltatásnál a Danubius és a Sláger (Emmis Communications, és a Accession Mezzanine Capital), közlekedési - most az M0 -infrastruktúránál a Porr.
medve
2009. november 19. 00:12
Azért most nem ártana, ha a Fidesz egy kicsit megfuttatja a nemzetközi médiában a valóságot, mert eléggé ráverték a port az elmúlt időben, hogy befektető-ellenesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!