H1N1: megkezdődik az oltás

2009. november 19. 18:38

Péntek reggel nyitnak az oltóközpontok.

2009. november 19. 18:38

Reggel nyolctól este nyolcig lehet felkeresni az oltóközpontokat, péntektől huszonkilenc kezdi meg próbaszerű működését az országban – mondta az egészségügyi miniszter csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A jövő hét végére már kétszáz ilyen központ lesz – közölte Székely Tamás.

A tárcavezető ismertetése szerint az oltóközpontok az ÁNTSZ-től kapják a vakcinát, amelyből 200-500 adag közötti mennyiséget szállítanak ki első körben. A központokban megkapható oltásért összesen háromezer forintot kell majd fizetni, amelyből a vakcina ára 1930 forint, annyi, mint a patikában.

A tárcavezető elmondta: oltóközpontok lesznek az ÁNTSZ által működtetett oltási központok és a minisztérium fenntartásában működő kórházak. Az oltóközpontokban azokat várják, akik csak térítés ellenében kaphatják meg a védőoltást, és egy-egy helyen egy orvos és egy asszisztens fog közreműködni, ők az oltóközpontnak kijelölt intézmények munkatársai lesznek. Az oltásért elkért díj is helyben marad, azonban a védőoltással el kell számolnia az intézménynek.

Tizenkét órát lesznek nyitva az oltóközpontok (MNO, MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sebastian Knight
2009. november 20. 14:37
Nehéz lett volna eleve így kezdeni...
Cavinton
2009. november 20. 14:07
Végre eldöntötték, hogy járvány lesz? :)
ádámka
2009. november 19. 23:07
Nagyon kell a pénz, na.
ádámka
2009. november 19. 23:05
Mintha nem lennének kórházak orvosi rendelők... VICC!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!