Gyorsan fogy a védőoltás

2009. november 05. 08:35

Az eddig kiszállított új influenza elleni védőoltásokat elkapkodták, ugyanakkor gondok vannak a kiszállítással és a nyilvántartással.

2009. november 05. 08:35
Szerda estére az ország valamennyi gyógyszertárában elérhetővé vált az új influenza elleni oltóanyag, mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter. A patikusok viszont arról beszélnek, hogy az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet nem jelzi vissza a megrendeléseket, és a kiszállítások során is fennakadások vannak.

A miniszter utasítására egyébként az ország valamennyi patikájába kiszállítanak legalább egy doboz, azaz húsz ampulla vakcinát, amit a gyógyszertáraknak csak akkor kell kifizetniük, ha el is adták azokat. A kamara elnöke úgy látja, "amíg ez az átmeneti állapot nem szűnik meg, ez az egy-két doboz is biztosítani tudja a betegellátást".

Hávelné Szatmári Katalin gyógyszerész, korábbi kamarai elnök arról beszélt a Hírszerzőnek, hogy kedd délután érkezett a patikájába két doboz gyorssegély, amit szerda reggel egy óra alatt el is adtak. "Eleinte az volt a gond, hogy a patikák nem rendelnek, de úgy tűnik, ha rendelnek, arra meg nincsenek felkészülve" - panaszkodott a gyógyszerész.

Egy óra alatt elfogy a patikákból a a gyorssegély (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!