Gárdistákat és jobbikosokat jelent fel az OCÖ

2009. november 20. 11:20

A Jobbikot és a Gárdát náci ideológiák folytatóinak tekintik.

2009. november 20. 11:20

Közösség elleni izgatás és uszítás miatt büntetőfeljelentést tesz az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Sajóbábonyban megjelent gárdisták és jobbikosok ellen - közölte a roma érdekképviseleti szervezet szóvivője. Ifj. Bogdán János közleményében úgy fogalmazott: Sajóbábony figyelmeztetés minden ember számára, hogy a társadalmi feszültségek csökkentése és a romák társadalmi integrációja, életkörülményeik javítása érdekében azonnali lépésekre van szükség.

Első lépésként tárgyalást kezdeményeznek Sajóbábony polgármesterével, hogy a romák bevonásával településőrség, valamint polgárőrség jöjjön létre. A találkozóra meghívják a parlamenti pártok Borsod megyei vezetőit, országgyűlési képviselőit és a megye rendőri vezetőit is - fűzte hozzá. Az OCÖ szóvivője emellett felszólítja az ország roma és nem roma lakosságát egyaránt, hogy tartózkodjanak az önbíráskodástól.

Ifj. Bogdán János közleményében úgy fogalmaz: "a jogerősen beszüntetett és feloszlatott Magyar Gárda, valamint a Jobbik tevékenysége kísértetiesen hasonlít a harmincas években Magyarországon működő nyilas pártok tevékenységéhez, éppen ezért az OCÖ a Jobbikot és a Gárdát náci eszmék és ideológiák folytatóinak tekinti". (MTI)

Az OCÖ gondolt egy nagyot (Vastagbőr)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. november 22. 14:40
Oszlassuk fel ifj. Bogdán János-t, és Horváth Aladárt. Írjunk ki erre népszavazást! És Kolompár Orbánt szavazzuk meg az EU-támogatások biztosának!
bmucsai
2009. november 20. 15:06
Kozák János " Sajóbábonyról pedig annyit mondott, hogy vegye figyelembe a rendőrség, hogy a gárdisták által provokált cigányok félelmükben cselekedtek, amikor összetörték azt a bizonyos autót, emellett sérelmezte, hogy egyetlen gárdatag ellen sem indult büntetőeljárás az események miatt." Szeretem, ha hülyének néznek! Több TV-ben felbukkant az a roma fiatalember, aki a baltáját a beton villany oszlopon élezte. Baltát élezni satubafogva, vagy a térdünk közé fogva ráspollyal szokás. Fenőkövet a profik használnak. A beton oszlop nem jó erre, durva és porlik. Akkor most ki is provokál? Ki a félelemkeltő?
vizipipa
2009. november 20. 14:30
"Közösség elleni izgatás és uszítás ..." Horváth Aladár kapcsán ez már sokszor eszembe jutott, de persze nem ő az egyetlen. Gondolom a leendő sajóbábonyi településőrségben azoknak is szerepe lesz, akik ellen (pillanatnyilag 14 fő) felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség elleni erőszak bűntette megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.
freehckr
2009. november 20. 11:40
"a romák társadalmi integrációja, életkörülményeik javítása érdekében azonnali lépésekre van szükség" Csodálom, hogy nem beszéltek ilyesmiről Bogdán Jani szülei, de a polgárok életkörülményeit nagyban befolyásolja, hogy ezért mit képesek megtenni. Például mennyit hajlandóak érte dolgozni... Első lépésként talán nem "településőrséget" vagy "polgárőrséget" kellene szerveznie a dologtalan cigányokból, hanem felkeresnie a munkaügyi minisztert vagy államtitkárt, és neki szegezni pár kérdést a növekvő munkanélküliséggel kapcsolatban. Azon egyáltalán nem csodálkozom, hogy a cigány vezetőknek is a legvégső esetben jut eszükbe a "munka" szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!