Csődbe mehet az MTV?

2009. november 24. 18:41

Medveczky szerint erkölcsileg mesemmisültek a céltámogatás elvonását megszavazó képviselők.

2009. november 24. 18:41
A Magyar Televízió szerint egyenesen a csőd felé irányítja a négy éve nyereséges köztévét a költségvetési céltámogatás „indokolatlan” elvétele. Az ellenzék úgy véli büntetésről van szó, a kormány indoka: rossz gazdálkodásra nem ad extra támogatást.

„Erkölcsileg megsemmisült” az a 190 parlamenti képviselő, aki tegnap úgy döntött, hogy egyetlen fillér céltámogatást se kapjon 2010-ben a Magyar Televízió. A kormány eredeti javaslatát és a szocialista Jánosi György módosító indítványát is megszavazó törvényhozók célja nem más, „mint hogy csődbe vigyék a 2005 óta nyereséges MTV-t” - idézi a köztévé közleménye a Medveczky Balázs ügyvezető alelnököt.

Ha az elvonásokról nem készült hatástanulmány, az csak annyit jelenthet, hogy „a politikusok felügyelő- vagy csődbiztos kinevezésére készülnek az MTV-ben. Ezzel a gazdasági eszközzel akarják átvenni a hatalmat, hogy ezután a műsorkészítést is akadálytalanul befolyásolják a parlamenti és az önkormányzati voksolás évében” – áll a dokumentumban. Medveczky Balázs a vezetői értekezleten a közlemény szerint azt mondta: az MTV vezetői azonban kitartanak, „kármentésbe kezdenek”, és minden eszközt az adásbiztonság megőrzésének szolgálatába állítanak, ameddig ez lehetséges.

Csődbe megy az MTV? (FN,MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. november 25. 10:17
Az MTV gazdálkodása - mint sok más állami vállalaté - legendásan rossz és pazarló. Hihetetlen fizetések és jutalmak mennek el, miközben a tényleges tevékenységére nem jut pénz. Nem baj, ha szopnak egy picit.
Szenzor
2009. november 24. 20:44
Egyik szemem sír, a másik meg üveg... így van ez, de azért trackback: http://malacnews.freeblog.hu/archives/2009/11/19/Elefant_az_MTV-ben/
freehckr
2009. november 24. 19:21
Egyik szemem sír, a másik meg nevet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!