CIA: Irán pénzeli a Jobbikot?

2009. november 20. 11:57

Az amerikai külügyminisztérium és a CIA megkérdőjelezte, hogy valóban csak tagdíjakból és a helyi szimpatizánsok adományaiból létezik a párt.

2009. november 20. 11:57

A Jobbik pénzügyi hátteréről érdeklődött többek közt értesülések szerint az amerikai külügyminisztérium és a CIA mintegy negyven megjelent munkatársa azon az egynapos szimpóziumon, amelyen Közép-Európa került terítékre, különös tekintettel a szélsőjobboldal megerősödésére. Az eseményre csütörtökön, a nyilvánosság kizárása mellett került sor Washington mellett, közel a Központi Hírszerző Ügynökség székhelyéhez.

Magyarországra vonatkozóan a két fő felszólaló Bozóki András, a budapesti Közép-európai Egyetem professzora és a New York-i Columbia Egyetem vendégtanára, illetve Balogh Éva történész, a Yale Egyetemhez tartozó Morse College korábbi dékánja volt. Balogh megnövekedett feszültségre számít Magyarország és szomszédai között, ha a Fidesz megnyeri a választásokat. Ha Martonyit újra külügyminiszternek nevezik is ki, alárendelt szerepet játszik csak. A szálak Németh Zsolt kezében futnak össze, aki szerinte a legutolsó személy, akinek bármi köze lehetne a diplomáciához. Nacionalista, aki nem ismeri a "kompromisszum" szó jelentését - állítja.

Orbán újabban az amerikai kapcsolatok javítására törekszik Balogh szerint, sőt Jeruzsálembe is ellátogatott, viszont "antiszemitizmusuk okán a Jobbik-támogatók Izrael esküdt ellenségei". Joggal vethető fel a kérdés, hogy a Jobbik pénzt kap-e Irántól. Nehéz hinni az állításuknak, miszerint kiadásaikat teljesen fedezik a tagdíjak és a helyi szimpatizánsok adományai - állítja válaszul a washingtoni külügy és a CIA munkatársai által feltett kérdésre Balogh.

A CIA kérdez: Iránból pénzelik a Jobbikot? (NOL)
Eva S. Balogh (Árokásó blog)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kendeffy
2009. november 23. 11:20
Medve! Állítólag csak Balogh Éva állításai hangzottak el, ahogy a cikkben van. Ő meg nem komoly forrás senkinek, nézd meg a honlapját. Se State Department, se CIA. Szóval igazi gennyes kampány újságírás. Olyasmi, amikor Teller Edével közöltek interjút anélkül, hogy beszéltek volna vele. Magyarország AD 2009, legnagyobb példányszámú politikai napilap.
Nemhivo
2009. november 22. 19:31
Nem kéne lenézni nekünk ezeket a CIA-s gyerekeket... Valszeg feltalálják magukat baloghnéval vagy annélkül egyaránt... Ahhoz meg a joguk és a tehetségük is megvan, hogy kinyomozzák azt amire kiváncsiak... Ez az Ahmadinezsád kultusz morvaiéktól mindenképpen gyanús..
medve
2009. november 22. 18:11
Kendeffy! A Jobbik vezetői közt sokan időztek Moszkvában. No és csurranhat-csöppenhet mindkét helyről. Ettől függetlenül bírom az ilyen Baloghnékat, de ami igazán drámai, az az, ha valóban előadott a CIA-nak. Persze azért azt figyelembe kell venni, hogy Szőcs Laci tudósítónk a magyar újságírás egyik legalattomosabb képviselője.
medve
2009. november 22. 18:04
Felifaszfej! Azon kívül kívül, hogy buzizol és zsidózol, nem tudsz valami mást is néha mondani. Mert ez így olyan okos, kifinomult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!