Tragédia a Tiszán?

2009. október 22. 10:29

Lehetséges, hogy 15 koszovói illegális menekült fulladt bele a Tiszába egy héttel ezelőtt.

2009. október 22. 10:29
Csütörtöki pristinai lapjelentések szerint félő, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladt a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbált illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A Tanjug szerb hírügynökség jelentése szerint az eset október 14. és 16. között, a folyó Szeged és Szabadka közti szakaszán történt. Tizennyolc-tizenkilenc ember utazott egy bárkán, amely elsüllyedt.

Egy férfi megmenekült, s kimentette két gyerekét is, de a feleségén már nem tudott segíteni - erősítette meg Pristinában Aljbana Bechiri, a koszovói külügyminisztérium szóvivője. A többiekről azóta nincs hír, ezért gondolják, hogy valamennyien a Tiszába vesztek.

A külügyi szóvivő szerint minisztériuma felszólította azokat, akik úgy gondolják, hogy az eltűntek között családtagjaik lehetnek, hogy jelentkezzenek. Koszovó bécsi nagykövete pedig Magyarországra utazott tájékozódni. A pristinai sajtót idéző Tanjug szerint a különböző magyar tájékoztatási és állami szervek nem tudták sem megerősíteni, sem cáfolni a tragédiáról szóló hírt, amelyet nem erősített meg sem az EULEX, az EU koszovói rendőri és igazságszolgáltatási missziója, sem pedig a koszovói rendőrség. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!