Mégsem zsidózták Székhelyit

2009. október 01. 12:42

Csóka Károly állítása szerint nem tett antiszemita megjegyzést a színművész felolvasóestjén, ő csak a 2005-ös Himnusz-ügy miatt akart törleszteni.

2009. október 01. 12:42
Nem zsidózott a felolvasáson, Székhelyi Józsefet a Himnuszt elferdítő sorai miatt akarta „egy kicsit megbüntetni" – állítja Csóka Károly. A 78 éves szegedi férfit tegnap domaszéki tanyáján érte utol a délmagyar.hu, éppen szüretelt. Elmesélte, szerinte mi is történt szombaton a Virág cukrászda teraszán.

Mint azt a lap korábban megírta, a Szegedi Nemzeti Színház előző direktora magyar költők, írók műveiből olvasott fel. Egy Faludy-ballada után állt fel a nézők közül Csóka Károly, és így szólt: „nincs a színházban egy magyar származású egyén, aki elmondaná ezeket a verseket?" Állítja: nem tett antiszemita megjegyzést, hanem csak annyit fűzött hozzá: szeretné, ha „Székhelyi a bandájával eltűnne a sötét éjszakában". A lap kérdésére, hogy mit ért „bandája" alatt, azt válaszolta, hogy az SZDSZ-t. Amely – fogalmazott – „kártékony, zsidó társaság". Kegyetlen felzúdulás lett erre – folytatta a történetet –, aztán jött a szivar (Székhelyi – a szerk.), és nyújtotta a kezét. Elutasítottam, mire úgy üvöltött, mint egy dervis. Én egyre hátráltam. Mondtam, hogy még a kávémat sem fizettem ki, azt mondta, majd ő állja, én meg, hogy nem kell!" A kérdésre, hogy mi volt mindezzel a célja, Csóka Károly azt mondta, Székhelyi József meggyalázta a Himnuszt, ő pedig meg akarta mondani a véleményét, egy kicsit „törleszteni akart". Amikor olvasta lapunkban, hogy a színművész irodalmi estet tart, úgy érezte, itt az alkalom.

Székhelyi József 2005-ben az SZDSZ országos küldöttgyűlésén, Szegeden szavalta el a Himnusz általa átköltött és Orbán Viktor gúnyolására kihegyezett változatát. Ebben úgy fogalmazott: „...mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová". Székhelyit heves támadások érték, és feljelentették nemzeti jelkép megsértése miatt. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azonban megszüntette az eljárást.

Csóka Károly állítja: nem zsidózott Székhelyi estjén (delmagyar.hu)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. október 02. 16:31
Minket az zavar köcsög honphi, hogy egy tuskó, mint te, kérdést tesz fel a fórumon, mikor a medve most húzta ki gőzölgő f....t az anusodból. Kérdezd meg tőle, jó volt-e, ne a Himnusszal foglalkozz.
bmucsai
2009. október 02. 14:55
Jó, jó! Tudom én, hogy vannak EGYELŐBBEK. Nekik többet lehet. Ők mások. Én csak egy bunkó mucsai vagyok!
honphibu
2009. október 02. 13:35
Nem egészen világos, hogy mi zavar benneteket: a Himnusz átköltése, vagy, hogy gúnyolta Orbán Viktort.
Agricola
2009. október 02. 11:13
“Székhelyi József 2005-ben az SZDSZ országos küldöttgyűlésén, Szegeden szavalta el a Himnusz általa átköltött és Orbán Viktor gúnyolására kihegyezett változatát. Ebben úgy fogalmazott: „...mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová". Egy ilyen alantas, mocskos gondolkodású alak a Szegedi Nemzeti Színháznál direktor lehetett. Csodálkozom, hogy 2005-ben az SZDSZ országos küldöttgyűlésén senkinél sem csapta ki a biztosítékot ez a primitív, mocskos altesti humor. Voltak akik jót röhögtek rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!