Folytatódik a vízműbotrány

2009. október 29. 10:05

A Pécsi Tudományegyetem nem akarta fizetni a vízdíjat, de Páva garanciát vállalt.

2009. október 29. 10:05
Bírósági letétbe akarta helyezni vízdíját a Pécsi Tudományegyetem (PTE), bizonytalan volt ugyanis, hogy a korábbi vagy az új szolgáltatónak kell-e fizetnie - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló. Imhof Gábor, a PTE gazdasági igazgatója a lapnak elmondta: az intézménynek a Pécsi Vízmű Zrt.-vel van szerződése, de jelenleg a Tettye Forrásház Zrt. szolgáltat. Ha a Pécsi Vízműnek izetnének, és a cég esetleg időközben megszűnik, nincs kitől visszaperelni a pénzt. Ha a Tettye Forrásháznak utalnak, s a pert a Pécsi Vízmű nyeri, aligha kapnák vissza az összeget, mert a Tettyét mindössze ötmillió forint tőkével alapították. 

Hozzátette, a bírósági letétbe helyezés a Polgári törvénykönyv szerint fizetésnek számít, azaz nem fordulhat elő, hogy az egyetem nem kap vizet a szolgáltatótól. A felsőoktatási intézmény egyébként Pécs egyik legnagyobb vízfogyasztója, éves számlája mintegy 500-600 millió forint. A PTE végül megállapodott Páva Zsolt polgármesterrel arról, hogy a Tettyének fizetnek. A politikus személyes garanciát vállalt arra, hogy a város helyt fog állni, ha anyagi kár érné az egyetemet. 

Winkler Tamás, a Tettye vezérigazgatója elmondta: több nagyfogyasztóval is megkötötték a szerződést a vízszolgáltatásról, az egyetemen kívül még senki sem jelezte szándékát a díj bírósági letétbe helyezéséről - olvasható a baranyai napilapban.

Mégis fizet az egyetem (Új Dunántúli Napló)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2009. október 29. 11:26
Ezt a cikket hasonlóan hangulatkeltő címmel már olvastam a Hírszerzőn (ott a "Nem csitul a pécsi vízműbotrány" címmel jelent meg). Holott a hírnek nagyjából ez a lényege: "A PTE végül megállapodott Páva Zsolt polgármesterrel arról, hogy a Tettyének fizetnek. A politikus személyes garanciát vállalt arra, hogy a város helyt fog állni, ha anyagi kár érné az egyetemet. " Tehát csitulni is csitult (ellentétben a Hírszerző ostobaságával), illetve egy fejezet le is zárult. Azért kedvem lenne p*csánrúgni az összes balf*sz, magát újságírónak gondoló majmot, akik csak provokálják a közvéleményt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!