Feljelentette a vízműcéget Pécs

2009. október 20. 15:00

Többek között hűtlen kezeléssel és sikkasztással vádolják a szolgáltatót.

2009. október 20. 15:00
Különösen nagy értékben elkövetett hűtlen kezelés, sikkasztás és a számviteli fegyelem megsértése, valamint magánokirat-hamisítás gyanúja miatt tett ismeretlen tettes ellen feljelentést Pécs önkormányzata, miután áttekintette a Pécsi Vízmű Zrt. korábbi gazdálkodását - jelentett be Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Szabó Iván, a pécsi víziközmű-vagyon működtetésével október 1-től megbízott Tettye Forrásház Zrt. jogi képviselője hozzátette: a korábbi szolgáltató Pécsi Vízmű Zrt. vezetői egy általuk létrehozott társaságon keresztül alapítottak leányvállalatokat, amelyek összesen mintegy 1,5 milliárd forint hitelt vettek fel. Ezekre a hitelekre a Pécsi Vízmű Zrt. mint anyavállalat vállalt bankgaranciát, így a társaság eszközei jelenleg gyakorlatilag a bankok birtokában vannak - fejtette ki az ügyvéd, aki hozzátette: jelenleg is folynak a tárgyalások arra vonatkozóan, hogy a banki követeléseket hogyan lehet rendezni annak érdekében, hogy a város vízi közmű vagyona megmaradjon.

Kisbáró Edina, a Pécsi Vízmű Zrt. kommunikációs igazgatója egyelőre csak annyit mondott: súlyos vádak hangzottak el, amelyekre a társaság később fog reagálni.

Feljelentette Pécs a kirúgott vízműcéget (origo)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!