Az EU vizsgálná Rózsa Floresék ügyét

2009. október 22. 16:59

Az ügy tisztázását sürgette La Pazban az EU képviselője.

2009. október 22. 16:59
Nigel Baker, Nagy-Britannia bolíviai nagykövete szerint a Rózsa Flores csoportját felszámoló kommandós akciót követően a Magyarországon és Írországban végzett boncolás és orvosszakértői jelentés "sok kétséget vet fel", amit a vizsgálatot folytató bolíviai hatóságoknak figyelembe kellene vennie. A brit diplomata ugyanakkor elmondta, hogy az EU abban az esetben képviselheti az elhunytak hozzátartozóinak a felülvizsgálati kérelmét, ha erre hivatalos felkérés érkezik a két országból. Baker úgy véli, az egész ügy kezdettől fogva "politizált" lehetett.

Magyarosi Árpád tetemén Magyarországon, Michael Dwayerén pedig Írországban elvégzett utólagos boncolások eredményei azt mutatják, hogy valóságos kivégzés történt, mely ellentmond a hivatalos verziónak, miszerint a bolíviai rendőrség különleges "válságkezelő" akciócsoportja és Rózsa Floresék között tűzharc alakult volna ki.

Már az EU is tisztázná Rózsa Floresék ügyét (NOL)



Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cavinton
2009. október 27. 15:28
Érdekes, mekkora kuss van erről. Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy egy beépített ember lépett ezeknek a fiúknak a nyakára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!