Százmilliókkal többe kerülhet a pécsi koncertközpont alapozása

2009. szeptember 30. 12:57

Elmaradt a talajvizsgálat, emiatt hétszázzal több cölöpöt kellett leverni az alapozáskor.

2009. szeptember 30. 12:57
Százmilliókkal is többe kerülhet a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program egyik nagyberuházása, a 7,2 milliárd forintból épülő konferencia és koncertközpont alapozása - írta szerdán az Új Dunántúli Napló. Nagy Csaba, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere elmondta: ismeretlen okból elmaradt az építési területnek a kivitelezést megelőző talajmechanikai vizsgálata és a munkálatok során hétszázzal több cölöpalap leverésére volt szükség, ez pedig tetemes többletköltséget jelent. A munka jogosságáról és a bekerülési összegről egy háromtagú mérnöki testület dönt, ezt követően előterjesztés készül a városi közgyűlésnek, hogy milyen keretből lehet kifizetni a pluszköltséget. Nagy Csaba vizsgálatot ígért az ügyben, a kivitelező pedig azt nyilatkozta, tartani tudják a 2010 szeptember végi átadási határidőt - olvasható a baranyai napilapban. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!