Kitiltja az árpádsávokat a könyvmilliárdos

2009. szeptember 28. 17:53

Nem tűri mostantól az árpádsávokat a Pécsi MFC meccsein Matyi Dezső tulajdonos.

2009. szeptember 28. 17:53
Matyi Dezső, a pécsi futball klub (PMFC) tulajdonosa, és az Alexandra könyváruház-lánc alapítója kitiltja csapata mérkőzéseiről az árpádsávos zászlókat. A focitipp.hu internetes oldalon „Futballmeccsen nem tűröm a politikát” címmel jelent meg interjú a milliárdos üzletemberrel, aki nem kíváncsi a lelátókon üldögélő szurkolók politikai hovatartozására.


„Az előző idény végén, a pápai meccsünkön lesült a pofámról a bőr. A meccs végén a szurkolók berohantak a pályára, és balhézni kezdtek, ami miatt meg is büntették a klubot. Mostantól viszont új világ kezdődött nálunk. Az egész stadiont bekameráztuk, így tudjuk a szurkolók viselkedését kontrollálni. Aki vét a viselkedési szabályok ellen, azt kitiltjuk a stadionból. Nem érdekelnek a szurkolói jogok”, mondta a könyvmágnás az ominózus interjúban.

„Ez egy sportesemény, ahol köszönöm szépen, de nem kérek senki politikai állásfoglalásából”, magyarázza döntését a pécsi üzletember. A magyar zászlón kívül semmilyen más zászló, kivéve a csapat lobogóját nem lenghet ezentúl a meccseken. „Vagy megszokják, hogy szurkolni jönnek ki a meccsre, vagy nem jönnek ki a meccsre”. A botrányos szurkolói viselkedések elkerülésére pedig a stadiont is bekamerázták a PMFC vezetői.

Matyi Dezső kitiltja az árpádsávos zászlókat (focitipp.hu)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lastres
2009. szeptember 28. 22:45
Nagyon helyes. Amit az MLSZ képtelen 20 éve meglépni (huligánok kitiltása, hogy a 20-szor annyi normális szurkolónak legyen kedve meccsre járni), azt most egy tulaj elkezdi. Riszpekt. Le is ugrom az Alexandrába, éjfélig még nyitva van :)
Steppenwolf
2009. szeptember 28. 19:05
A hírhez nem árt hozzá tenni, hogy Matyi Dezső édesanyja már egy ideje kifejezetten népszerű manapság a maroknyi még meccsre járó pécsi szurkolók körében. :) Berlusconit nem éppen a demokráciáért való küzdelem élharcosaként tartjuk számon, meg nem is amiatt szeretjük, mégis különböző ultracsoportok drapériáin láthatunk fasiszta és kommunista jelszavakat, jelképeket, és se Berlusconinak, se Gallianinak eszébe nem jutna kitiltani ezeket a San Siroból. Matyi meg egy történelmi jelképen ugrál, mert rájött a srác, hogy a magyar szurkolók 90%-a hagyományosan nem éppen azt a politikai oldalt preferálja, ahol ő áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!