Horváth Ágnes: több pénzt az egészségügybe!

2009. szeptember 23. 13:41

Az egykori egészségügyi miniszter a köztelevízió reggeli műsorában beszélt arról, hogy kevés a pénz az egészségügyben, és megoldhatatlan a kórházigazgatók számára előírt dologi kiadások csökkentése.

2009. szeptember 23. 13:41
A Health Capital Zrt. vezető tanácsadója egy korábbi cikkére utalva megerősítette: a mai problémák kezelésére kevés a rendelkezésre álló pénz az egészségügyben. Szerinte két lehetséges megoldás van, az egyik egy strukturális változás, ha ez nem történik meg, csak az marad, hogy „pénzt kell beletenni”. Nem nagyon tudok harmadik utat – tette hozzá a beszélgetés végén Horváth.

Az egykori miniszter elmondta: jelenlegi munkahelyén abban segítik ügyfeleiket, „hogyan tudnak azokkal a legális lehetőségekkel élni, amik vannak, és mi az, ami ebben a környezetben számukra elérhető”. Horváth szerint a rendszerek szereplőinek mindig a saját szerepüknek megfelelően kell élniük az életüket. A pénzügyi rendszerben jelen lévő nyomás teszi pontosan ennyire kiélezetté a mai konfliktusokat – mondta Horváth, aki utalt az onkológiai intézetben fennálló problémákra. "Elindultunk egy úton, ez az út megállt, és ott, ahol megálltunk, ott maradt a rendszer" – tette hozzá az egykori miniszter, aki szerint megoldhatatlan a dologi kiadások felére csökkentése.

Horváth Ágnes is további „pénzt tenne az egészségügybe”  (MNO)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sunázó
2009. szeptember 24. 11:59
Nem kell bántanotok. Hordágy Ágnes sokat változott. Pl. a haja színe.
imres
2009. szeptember 23. 23:27
Na b+! Ágica! Húzzál el! Kurvára nem érdekel hová!
vladtepesch
2009. szeptember 23. 14:03
Hogy visszagurult a kis-nagy Mengelice izibe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!