Csendőröket avatott a Magyar Gárda

2009. szeptember 13. 09:30

A kétnapos családi hétvégén letette esküjét a gárda csendőrsége, a szervezet körülbelül 200 új tagot avatott.

2009. szeptember 13. 09:30
A rendezvényt egy kerepesi magánterületen tartották. Volner Jánosnak, az Új Magyar Gárda szóvivőjének elmondása szerint nem sokkal a délutáni avatás előtt rohamrendőrök érkeztek, és fölálltak az avatásra készülő csendőrökkel szemben. Az ünnepélyes eskütétel fél 4 körül kezdődött, a rendőrség felsorakozott, de ekkor még nem kezdték meg az oszlatást. Nem sokkal később újabb rendőrök érkeztek, de az avatást már nem tudták félbeszakítani: az utolsó percekben az Új Magyar Gárda tagjai élő sorfalat vontak a magánterületen lévő telek kapuja előtt, a rendőrök így nem tudtak bejutni. Az avatáson egyébként Vona Gábor, a Jobbik elnöke is jelen volt. A rendőrség teljesen bekerítette azt a dombot, ahol az eskütételt tartották, és felszólították jelenlevőket, hogy távozzanak, majd igazoltatták az ott lévőket, ezután pedig elmentek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szombati, kerepesi rendezvényen nem történt atrocitás. A rendőrség becslése szerint körülbelül 500-an jelentek meg a szervezet tagjainak avatásán, illetve programjain. A rendőrök a feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselőket, illetve a területre érkezőket igazoltatták. A rendezvény egészét tekintve a résztvevők egy része megvalósította a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértését, ezért a rendőrök a beavatkoztak, így a rendezvény befejeződött. A résztvevők a területet folyamatosan elhagyták - olvasható a közleményben. A rendezvény ezután még egy ideig tartott, vasárnap délelőttől pedig ismét folytatódik. A rendőrök Gödöllőn és környékén a kétnapos kerepesi rendezvény miatt fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el szombaton és vasárnap.

Családi hétvége csendőravatással: elvan a Gárda (Hírszerző)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2009. szeptember 14. 14:18
Hű, de penge Feliffey! És a gondokra a tűzoltó ruhás manyusok, bocsika, csendőrök a megoldás?
sunázó
2009. szeptember 14. 11:23
Reagáljak? Akinek szétrúgták a fejét 53 éves volt. A faterod hány éves? Dohányzik? Bemehetett volna ő is abba a boltba...
sunázó
2009. szeptember 14. 08:26
Buckafej! Be mernél állni egy egyenruhás szervezetbe, és farkasszemet nézni a rendőrnek nevezett fegyveres faszkalapokkal? Nem hallom... Na, addig ne pofázz a Gárdáról.
buckafej
2009. szeptember 14. 08:20
Az én adómból a rendőrség ezekkel a maskarás bohócokkal foglalkozik, ahelyett, hogy inkább a bűnözőket kergetné. Ezek meg ha rendet akarnak tartani alakítsanak polgárőrséget, vagy menjenek rendőrnek. De valószínűleg csak Vona elnök népszerűség kereső akciójának statisztái.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!