859 ezer megszokásból

2009. szeptember 27. 12:07

Toller egykori alpolgármesterének távozása után is a felsővezetőket megillető apanázs és 859 ezer forintnyi "táppénz kiegészítés" járt havonta.

2009. szeptember 27. 12:07
Nem az általa ismert nagy titkoknak köszönhette a kivételezett bánásmódot Kerényi János, a Pécsi Tömegközlekedési Zrt. (PK Zrt.) tavaly ősszel távozott vezérigazgatója, hanem csupán az általános gyakorlatnak: Pécsett és valószínűleg az ország sok más városában mindez "jár" az önkormányzati cégek távozó csúcsvezetőinek.

Ahogy azt csütörtökön az Új Dunántúli Napló hírül adta, a volt vezető nem csupán több tízmilliós végkielégítéssel hagyta ott a céget, hanem félmilliós havi jövedelemmel járó tanácsadói állást, szolgálati autót, illetve havonta 859 ezer forintos táppénz kiegészítést is kapott és így az elmúlt 10 hónapban mindennel együtt több mint 10 millió forintjába került a mellékesen a fizetésképtelenség szélén táncoló Pécsi Holdingnak.

Kerényi 2003-ban a PK Zrt. humánpolitikai, informatikai és kommunikációs divízióigazgatója volt, majd miután 2004 végén a Toller László bizalmasának számító Szirmai Csaba távozott a cég éléről, vezérigazgatója lett. Kerényi életében a következő változást a PK. Zrt. később botrányba fulladó részleges privatizációja hozta, miután a szerződés értelmében a menedzsment jogokat a magánbefektető kapta meg. Kerényi decembertől a fentebb már részletezett kondíciókkal állt tanácsadóként munkába a Pécsi Holdingnál, és korábbi cégétől bőséges végkielégítésben is részesült. Eközben a Pécs Holding adósságállománya 3 milliárd forint és gyorsan növekszik, miközben a vagyonkezelő lényegében működésképtelen.

Megszokásból százezrek (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!