Újabb két "Magyarok Nyilát" vettek őrizetbe

2009. augusztus 17. 15:59

Két újabb gyanúsított elfogásával immár 11 személy ellen folyik eljárás a Magyarok Nyilai terroristaügyében.

2009. augusztus 17. 15:59
Újabb két gyanúsítottat fogott el a Nemzeti Nyomozóiroda Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya augusztus 11-én, közölte csaknem egy héttel később a Központi Nyomozó Főügyészség. A két őrizetbe vettet a 2008. február 7-ről 8-ra virradó éjszaka Dér Zsuzsanna dunaújvárosi szocialista országgyűlési képviselő háza ellen elkövetett támadásban való részvétellel gyanúsítják.

Az ügyészség közleménye szerint a most őrizetbe vett két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Magyarok Nyilai mozgalom "katonáiként" 2007. áprilisától részt vett a mozgalom tagjainak különböző támadásokra történő felkészítésében, illetve maga is ajánlkozott, vállalkozott a tervezett cselekmények elkövetésére. A Dér Zsuzsanna háza elleni támadással és több hasonló cselekménnyel az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény Országgyűlés általi elfogadását akarták megakadályozni, mint ahogy az a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevében a támadásokkal kapcsolatosan küldött üzenetből is kiderült.

Két újabb gyanúsított a Magyarok Nyilai ügyében (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!